Mainos

Sitra haastaa keskustelemaan tietoyhteiskunnasta

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra haastaa niin kansalaiset kuin järjestötkin keskustelemaan tietoyhteiskuntastrategiasta, jota uudistetaan parasta aikaa.

Sitra toivoo julkista keskustelua etenkin tietoyhteiskunnan arvoista. Keskustelua vauhdittamaan Sitra on avannut internet-sivut, joissa voi seurata strategian kehitystyötä.

Uuden kansallisen tietoyhteiskuntastrategian on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmiina ensi syksyyn mennessä. Uudessa strategiassa painotetaan tavallisen ihmisen näkökulmaa ja sen tavoitteena on torjua kansalaisten syrjäytyminen nopeasti kehittyvässä tietoyhteiskunnassa. Strategiaa varten selvitetään, kuinka tavallinen kuluttaja hyötyy tietoyhteiskunnasta ja sen tuomista uusista palveluista. Kaikkiaan erilaisia taustaselvityksiä julkaistaan toistakymmentä.

Tietohankkeiden luvattu maa

Valtiovarainministeriö ja Sitra sopivat strategian uudistamisesta viime keväänä, sillä aiemman strategian laatimisesta on kulunut jo kolme vuotta. Tänään julkistettu ensimmäinen taustaselvitys arvioi edellisen strategian toteutumista. Selvityksen mukaan kansallinen strategia auttaa kokoamaan yhteen monia erilaisia tietoyhteiskuntaan liittyviä hankkeita, vaikkakaan sitä laadittaessa ei vielä osattu ennustaa esimerkiksi internetin käytön laajenemista.

Parhaiten on tähän mennessä onnistuttu tekniikan perusrakenteiden luomisessa, tutkimus- ja kehittämistyössä sekä erilaisissa valtionhallinnon hankkeissa. Raportin perusteella Suomea voikin luonnehtia tietoyhteiskuntahankkeiden luvatuksi maaksi. Suomessa on käynnissä kansainvälisesti mitaten suuri määrä erilaisia tietoyhteiskuntahankkeita, joihin arvellaan kuluvan vuosittain noin miljardi markkaa. Selvityksen mukaan suurin osa hankkeista liittyy koulutukseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.