Sisusta koti syksyyn – pehmeyttä, lämpöä ja valoa

Ilmojen kylmetessä ja puiden verhoutuessa värihuntuun, tekee kotiinkin mieli tehdä muutoksia. Uutta ilmettä saat helposti kodintekstiilejä päivittämällä ja pienillä maalausprojekteilla.

Syksy tuo mukanaan viileät ilmat ja tavallisen arjen kiireet, joita vastaan on mukava suojautua kynttilänvalolla ja pehmeillä kodintekstiileillä. Tänä syksynä useat eri valmistajat ovat tuoneet mallistoihinsa ylellisen pehmeitä torkkupeittoja ja somistetyynyjä – tarjolla on jopa tekoturkiksesta valmistettuja somisteita.

Muutosta kannattaakin hakea pienillä asioilla ja valita suuriin linjoihin läpi vuoden kestäviä värejä ja materiaaleja. Näin selviät liialta vaivannäöltä ja säästyt turhalta kulutukselta, mutta voit silti muuttaa sisustustasi vaihtuvan kauden mukaan.

Luonnon värejä sisätiloihin

Musta, harmaa ja valkoinen ovat edelleen trendikkäitä. Niiden luomaa harmoniaa voi kuitenkin rikkoa räiskyvillä väreillä, kuten punaisella ja vahvalla pinkillä. Ideoita väreihin voitkin ottaa suoraan luonnosta, sillä pirtsakka keltainen ja räiskyvä punainen tuovat varmasti väriä arkisiin päiviin.

Mikäli kaipaat suurempaa muutosta, ovat pensseli ja maalipurkki parhaita ystäviäsi. Kaipaat sitten modernia ilmettä keittiöön tai olohuoneeseen pehmeämpää yleistunnelmaa, voit luoda sitä helposti pienen maalausprojektin avulla.

Katso kotiasi uusin silmin: Muuttuisiko esimerkiksi ruokailutila mielesi mukaiseksi, jos maalaisit pöydän ja tuolit kiiltävällä mustalla? Tai miltä olohuoneesi näyttäisikään, jos maalaisit yhden seinän sinua rauhoittavalla värillä? Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja hae ideoita lehdistä ja kirjoista.

Kynttilöillä syksy kotiin

Iltojen pimetessä valo on entistä tärkeämpää ja kodin helpoin stailaus sujuukin kynttilöiden ja kauniiden lyhtyjen avulla. Kokoa tuikuista kaunis asetelma pöydälle tai valitse yksi lasivaasi, jonne asettelet suuren kynttilän. Pehmeällä kynttilänvalolla sisustettaessa et voi mennä vikaan ja tunnelma on taattu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja