Mainos

Sissit yllättäen neuvottelupöytään Filippiineillä

Filippiinien hallituksen edustajat ovat yllättäen tavanneet panttivankeja siepanneen Abu Sayyaf -äärijärjestön kaksi johtajaa Jolon saarella. Suljetuin ovin käyty tapaaminen järjestettiin vajaan 10 kilometrin päässä panttivankien oletetusta pitopaikasta.

Sekä panttivankien fyysinen että henkinen kestävyys on lopussa


Sissien kanssa neuvotteli Sulun maakunnan kuvernööri Abdusakar Tan. Abu Sayyafin johtajat Mujib Susukan ja Ghalib Andang, eli Komentaja Robotti, saapuivat tapaamaan Tania vain päivä sen jälkeen kun äärijärjestö katkaisi neuvottelut hallituksen pääneuvottelijan Roberto Aventajadon kanssa.
-Jos pääsemme sopimukseen, panttivangit vapautetaan heti, sanoi yksi sisseistä, kun häneltä kysyttiin keskustelujen kulusta. Hän ei suostunut tarkentamaan lausuntoaan.

Susukania ja Andangia saattoi neuvottelupaikalle Patikuliin noin 50 raskaasti aseistettua Abu Sayyafin sissiä. Joukossa oli mukana tiettävästi kaksi panttivankien sieppauksessa mukana ollutta järjestön jäsentä.

Tan kuuluu Filippiinien hallituksen nimittämään viisijäseniseen neuvottelijaryhmään. Hänellä oli turvanaan yli sata poliisia. Tan oli aiemmin lähettänyt edustajansa Abu Sayafin tukikohtaan "selvittämään kaikki asiat" neuvottelujen eilisen epäonnistumisen jälkeen. Tan suhtautui optimistisesti panttivankikriisin ratkaisumahdollisuuksiin. Hänen mukaansa kriisi saattaa laueta muutamassa päivässä, kunhan ongelmat saadaan ratkaistuksi.
-Tämä ei kestä kauan, hän sanoi.

Abu Sayyaf on pitänyt 21 ihmistä panttivankeinaan kuukauden ajan. Panttivankien joukossa on myös kaksi suomalaista miestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.