Mainos

Sisäministeri: Humalaisten säilytys palo- ja pelastustoimelle

Humalaisten säilytys voitaisiin hyvin siirtää poliisilta palo- ja pelastustoimelle, ehdottaa sisäministeri Kari Rajamäki. Ehdotus on herättänyt tuoreeltaan vastustusta.

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan humalaisten säilytys voitaisiin siirtää poliisilta palo- ja pelastustoimelle. Rajamäen mukaan asian valmistelu on jo aloitettu ministeriössä.

- Olen antanut poliisijohdolle siunauksen asian edistämisestä, Rajamäki sanoo lauantain Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa.

Sisäministeriö alkaa ensi vuonna valmistella poliisivoimia koskevaa selontekoa, joka on määrä esitellä eduskunnalle vuonna 2005.

Sisäministeri arvioi varoen selonteon sisältöä, mutta myöntää, ettei poliisipalvelujen alueellinen saatavuus ole kunnossa.

Paloala tyrmää ehdotuksen tuoreeltaan

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto tyrmää tuoreeltaan sisäministerin esittämän ehdotuksen.

Liiton puheenjohtajan Isto Kujalan mukaan juopuneiden säilyttäminen vaatii asianmukaiset tilat ja heidän kuljetuksensa tehtävään soveltuvan kaluston. Juopuneita ja huumeiden vaikutuksen alaisena olevia ihmisiä käsittelevä henkilökunta joutuu vääjämättä tilanteisiin, joissa heidän henkilöturvallisuutensa saattaa olla vaarassa. Myös yksityisyyteen kajoaminen ja siihen liittyvät oikeudelliset ongelmat olisivat huomattavat.

Myös Suomen palomiesliiton puheenjohtaja Jukka Wigren suhtautuu ehdotukseen kielteisesti. Wigrenin mukaan palomiesten koulutus ei vastaa humalaisten käsittelyä. Lisäksi putkakuolemia tapahtuu jo nykyisilläkin järjestelyillä.

Suomen pelastusalan keskusjärjestön toiminnanjohtaja Simo Tarvainen pitää esitystä yllättävänä. Tarvaisen mielestä esitys ei kuulosta äkkiseltään hyvältä, sillä suuri osa Suomen palo- ja pelastustoimesta on vapaaehtoisten palokuntien varassa. -Suostuvatko vapaaehtoiset tekemään tällaista poliisille kuuluvaa työtä, Tarvainen kysyy.

Myös Suomen palopäällystöliitto pitää esitystä huolestuttavana. Liiton toiminnanjohtajan Pekka Tähtisen mukaan mitkään järjestyksenvalvontatehtävät eivät kuulu palo- ja pelastustoimelle. - Lisäksi meillä on jo valmiiksi resurssipula omien tehtäviemmekin hoidossa.

Suomen pelastustoimi perustuu keskeisesti vapaaehtoisten sopimuspalokuntien ja sopimuspalokuntalaisten varaan. Maan pinta-alasta noin 95 % huolehditaan pelastustoimen osalta vapaaehtoisväen voimin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.