Mainos

Sirkka-Liisa Anttila myöntää lain puutteet turkistarhauksessa

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila myöntää, ettei nykyinen laki huomioi tarpeeksi eläinten hyvinvointia.

- Aika paljon on kysymys vain senteistä ja tietyistä virikkeistä kuten hyllyistä, jotka sinänsä varmasti ovat eläimelle tärkeitä. Kyllä kuitenkin viime kädessä eläimen hyvinvointia voidaan arvioida sillä, miltä eläin näyttää. Eläinsuojelulainsäädäntöä uudistettaessa pitäisi enemmän ottaa huomioon niitä keinoja, joilla arvioidaan eläinten hyvinvointia juuri sen pohjalta, miltä eläin näyttää, Anttila sanoo.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on tänään pyytänyt aluehallintovirastojen eläinlääkäreitä selvittämään turkistarhojen epäiltyjä laiminlyöntejä.

MTV3:n 45 minuuttia- ohjelma esitti eilen Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvamateriaalia joka osoittaa, että turkistarhoilla on paljon sairaita ja vammautuneita eläimiä ilman hoitoa.

Olosuhteet aiheuttavat vammat eläimille

Turkistarhauksen vastustajat kuvaisivat viime vuoden toukokuun ja marraskuun välillä eläinten oloja salaa 80:lla turkistarhalla.

- Nämä olosuhteet, joissa eläimiä kasvatetaan, ovat ongelman aiheuttaja. Olosuhteet aiheuttavat ne vammat ja käytöshäiriöt, mitä eläimillä näkyy, sanoo Oikeutta Eläimille- yhdistyksen tiedottaja Anne Nieminen.

Evira patistaa eläinlääkäreitä tarkastuksiin

Elintarviketurvallisuusvirasto on jo patistanut alaa valvovia eläinlääkäreitä maakunnissa tarkastuksiin.

- Silloin kun tilojen koordinaatit saadaan selvitettyä, niin sinne mennään mahdollisimman pikaisesti ja tehdään epäilyyn perustuva eläinsuojelutarkastus, sanoo Eviran ylitarkastaja Sanna Varjus.

Tarhaajalle ei ilmoiteta tarkastuksista etukäteen. Tieto mahdollisista löytyneistä laiminlyönneistä toimitetaan myös poliisille.

Katso Marja Juonalan juttu (Kymmenen uutiset 17.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.