Mainos

Sipoo-kiistan käsittely siirtyi

Sipoo-kysymyksen käsittely valtioneuvostossa siirtyy ensi viikkoon maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Astrid Thorsin aikataulun vuoksi. Valtionvarainministeri Jyrki Katainen odottaa saavansa pian tietää, onko hän jäävi hallituksen päättäessä Sipoon kuntarajan mahdollisesta siirtämisestä.

Valtioneuvosto siirtää Sipoo-kysymyksen käsittelyn ensi torstaihin.

Syynä lykkäykseen on asiaa valtioneuvostossa esittelevän maahanmuutto- ja Eurooppaministerin Astrid Thorsin (r.) aikataulu, ministeriöstä kerrotaan.

Alun perin asiaa piti käsitellä valtioneuvostossa tämän viikon torstaina. Thors on kuitenkin silloin EU-huippukokouksessa Brysselissä.

Sipoon osaliitoksen esittely valtioneuvostossa on siirtynyt jääviyskysymysten vuoksi Thorsille. Jo pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) ensimmäisen hallituksen piti päättää liitoksesta.

Katainen ei tiedä onko jäävi Sipoo-kysymyksessä

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) odottaa saavansa pian tietää, onko hänkin jäävi hallituksen päättäessä Sipoon kuntarajan mahdollisesta siirtämisestä.

Katainen sanoo, ettei hän tällä haavaa tiedä onko jäävi vai ei.

- Toivon, että en olisi. Olen pyytänyt oikeuskanslerilta lausunnon tästä, Katainen sanoi.

Kataisen mukaan hän saattaa olla jäävi sillä perusteella, että on kahdesti lehtihaastatteluissa kannattanut Helsingin vaatimaa rajansiirtoa.

Sekä kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) että kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) ovat katsoneet itsensä jääveiksi.

Itsensä ovat jäävänneet myös pääministeri Matti Vanhasen lisäksi asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.), oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) ja opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.).

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.