Mainos

Siperian lentoturmassa yli 150 kuolonuhria

Venäjän ilmavoimien kuljetuskone syöksyi lauantaina asuinalueella Irkutskin kaupungissa Siperiassa, ja alustavien tietojen mukaan turmassa on kuollut ehkä jopa yli 150 ihmistä.

Antonov An-124 -tyyppisessä koneessa oli lastina kaksi hävittäjää. Kone törmäsi viranomaisten mukaan nelikerroksiseen taloon, jossa oli yli 60 asuntoa. Talo tuhoutui täysin, ja lisäksi neljä muuta taloa romahti osittain.
Kaikki 46 koneessa ollutta kuolivat, ja tuhoutuneiden asuintalojen raunioissa on ilmeisesti suuri määrä uhreja. Venäläisten uutistoimistojen mukaan uhreja on mahdollisesti yli 150.

Presidentti Boris Jeltsin muodosti erityiskomission tutkimaan onnettomuutta, joka kuuluu Venäjän ilmailuhistorian pahimpiin. Jeltsin lähetti myös pääministeri Viktor Tshernomyrdinin Irkutskiin.

Kone räjähti törmäyksessä ja syttyi palamaan. Tulipalo raivosi turman jälkeen myös tuhoutuneen kerrostalon lähellä sijaitsevassa lasten päiväkodissa.

Antonov An-124 on maailman suurin sotilaskuljetuskone. Kone pystyy kuljettamaan mm. hävittäjiä ja panssarivaunuja. Turmakone oli viemässä kahta hävittäjää Vladivostokin kautta Vietnamiin.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.