Mainos

Sinnemäki: Väyrynen nurisee selkeästi sovittua vastaan

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki ihmettelee keskustan Paavo Väyrysen vaatimusta rakentaa Vuotoksen ja Kollajan altaat.

- On vähän erikoista, että ihminen, jolla on niin pitkä kokemus, kieltäytyy tunnustamasta mitään tosiasioita ja nurisee yksinkertaisesti ja selkeästi sovittuja asioita vastaan, työministeri Sinnemäki sanoo STT:lle.

Eduskunta käsittelee parhaillaan uutta vesilakia, joka estää tekoaltaiden rakentamisen. Väyrysen mielestä Vuotoksesta ja Kollajasta pitäisi päättää poikkeuslailla. Sinnemäki muistuttaa, että hallitusohjelma pitää, vaikka Väyrynen nousisi keskustan puheenjohtajaksi.

Sinnemäen mukaan Väyrynen yrittää nostaa vaaliteemaksi sitä, että "tuhotaan suomalaista ympäristöä". Tälle ajatukselle on kuitenkin vaikea saada vaaleissa laajaa tukea, Sinnemäki arvioi.

Vihreiden puheenjohtaja huomautti, että Vuotoksen ja Kollajan altaat kiihdyttäisivät ilmastonmuutosta.

- Allashankkeet vapauttavat merkittävät määrät metaania, joka on kasvihuonekaasuna hyvin voimakas.

Väyrynen vastaa Sinnemäelle tiedotteessaan, että vesivoiman rakentaminen torjuu tehokkaasti ilmastonmuutosta. Erityisesti tuulivoiman käyttöä lisättäessä tarvitaan hänen mielestään välttämättä lisää säätövoimaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.