Mainos

Sinnemäki Soinin Israel-kannasta: Erikoista, että ei löydy enempää sympatiaa

Ulkoasiainvaliokunnan jäsen, vihreiden kansanedustaja Anni Sinnemäki ihmettelee ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Timo Soinin (ps.) Israel-kommentteja.

Sinnemäki korostaa, että hän ei ole Soinin kanssa lainkaan samaa mieltä.

- On erikoista, että ei löydy enempää sympatiaa siihen tilanteeseen. Tässä tilanteessa on kuitenkin kuollut valtava määrä siviilejä, naisia ja lapsia. Ihmisiä, jotka eivät välttämättä ylipäätään edes kannata Hamasia. Ja Israel on vastuussa näistä siviiliuhreista, Sinnemäki sanoo.

Soini on kritisoinut Hamasta muun muassa siitä, että se laukaisee rakettejaan siviilien keskeltä.

- Ei se mistä Hamasin raketit laukaistaan oikeuta sitä, että syntyy tällainen määrä siviiliuhreja. Varsinkin, kun otetaan huomioon, että Gaza on ollut saarrossa ja ihmisten tilanne on ollut siellä kestämätön tähänkin asti, mikä todennäköisesti on vain lisännyt Hamasin kannatusta, Sinnemäki kommentoi.

Soini on Helsingin Sanomien haastattelussa kertonut, että hänen katolilaisuutensa vaikuttaa osittain hänen Israel-kantaansa. 

- Hänen kantansa on kyllä todella kaukana siitä, mikä esimerkiksi on katolisen kirkon virallinen kanta ja puheenvuorot. Ei voi sanoa, että hän puhuisi erityisesti katolisena, koska katolinen kirkkohan on vaatinut tulitaukoa ja ollut erittäin huolissaan siviiliuhrien määrästä. Eli ehkä Soini tässä puhuu ennen kaikkea suomalaisen "Israelin ystävät" -porukan puolesta, ei ulkoasiainvaliokunnan puolesta eikä esimerkiksi oman kirkkonsa puolesta, Sinnemäki kommentoi.

Heinonen: Olen eri mieltä Soinin kanssa

Niin ikään ulkoasianvaliokunnassa oleva kokoomuksen Timo Heinonen sanoo olevansa Soinin kanssa eri linjoilla.

-  Timo Soini ei nähnyt mitään kohtuutonta Israelin toiminnassa. Itse olen siitä eri mieltä. Israelilla on totta kai oikeus puolustautua, mutta nyt käytetty voima on minun mielestä liikaa ja kohtuutonta. Erityisesti YK-kohteiden ammunta on ollut anteeksiantamatonta. Toisaalta myös siviilien on päästävä pois sieltä. Saartoa pitää sillä tavalla avata, että siviilit pääsevät poistumaan, Heinonen sanoo.

Heinonen kuitenkin kommentoi, että kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiinsä.

- Mutta olisi tärkeätä tuoda selvästi esille, onko kyse hänen henkilökohtaisesta keskustelustaan ja pohdinnastaan, niin kuin tällä kertaa on ollut, vai onko kyse ulkoasiainvaliokunnan virallisesta kannasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.