Singaporessa järjestettiin risteily "ei-mihinkään" – alus palasi satamaan, koska yhdellä matkalaisella olikin korona

Risteily ei-mihinkään palasi satamaan – matkustajalla korona 1:16
Royal Caribbean -yhtinö järjestämä risteily palasi satamaan Singaporessa, kun eräältä matkustajalta löytyi koronavirustartunta.

Royal Caribbean -yhtiön risteily palasi satamaan Singaporessa, kun eräältä matkustajalta löytyi koronavirustartunta.

Risteily-yhtiön matka "ei-mihinkään" päättyi äkisti, kun laivalta löytyi koronapositiivinen matkustaja. Quantum of the Seas -aluksen risteily palasi satamaan Singaporessa, koska yhdeltä matkustajista löytyi covid-19, kertoo CNN.

Aluksella oli menossa kolme yötä kestävä risteily ei-mihinkään. Koronapandemia on ajanut lomankipeät ihmiset lähtemään ei-mihinkään suuntautuville matkoille aiemminkin vuonna 2020. Esimerkiksi seitsemän tunnin lento ei-minnekään myytiin loppuun 10 minuutissa.

Laivalle pääsi vain negatiivisen koronavirustuloksen esittämällä

Ei-minnekään matkaavan risteilyn ideana on seilata merellä ilman varsinaista määränpäätä ja virkistää näin koronapandemian vuoksi kärsivää matkailualaa.  Risteily oli vain puoliksi täynnä. Matkustajia ja henkilökuntaa oli noin 2800 henkeä.

Laivalle pääsivät vain Singaporen kansalaiset, ja laivaan sai astua vain negatiivisen koronavirustuloksen esittämällä. Maskia tuli käyttää laivan yleisissä tiloissa liikuttaessa.

Muualta tulleet laivan työntekijät eristyivät 14 päivän ajan ennen matkaa.

83-vuotias matkustaja vietiin hoitoon

Royal Caribbean vahvisti CNN:lle, että eräs matkustajista oli varotoimista huolimatta koronapositiivinen. 83-vuotias matkustaja oli itse ottanut yhteyttä henkilökuntaan laivalla sen jälkeen, kun alkoi kärsiä ripulista. Vatsaoireet ovat yksi koronavirustaudin oire.

Matkustaja on viety sairaalahoitoon.

Kun tartunta varmistui, Quantum of the Seas palasi satamaan. Insiderin mukaan alus lähti matkaan maanantaina ja palasi jo keskiviikkona, päivää suunniteltua aiemmin. Matkustajat eivät saaneet nousta maihin ennen kuin tartuntaketjut oli jäljitetty. Laivaa myös desinfioidaan ja siivotaan muutenkin perusteellisesti.

Matkustajat saavat korvauksen käyttämättä jääneestä risteilypäivästä.

Lue myös:

    Uusimmat