Mainos

Silokit pysyvät kiellettyinä Hollannissa

Hollantilainen tuomioistuin on pitänyt voimassa suippomadonlakkien eli magic mushroomien myyntikiellon. Hallitus kielsi niiden myynnin smart shopeissa 1. joulukuuta.

Smart shopit ovat hollantilaisia kauppoja, jotka myyvät muun muassa psykedeelisiä stimulantteja. Edistyksellisestä huumepolitiikastaan tunnetussa Hollannissa on myös kannabista myyviä "kahviloita", coffee shopeja.

Hallituksen päätöksestä olivat valittaneet oikeuteen smart shopien pitäjät. Haagin vetoomustuomioistuin kuitenkin katsoi, ettei psilosybiinisienten myyntikielto ole epäoikeudenmukainen.

Psilosybiinikieltoa esitti alun perin maan terveysministeri Ab Klink, joka sanoo, että sienten käyttö "voi johtaa ennalta-arvaamattomaan ja vaaralliseen käyttäytymiseen".

Taustalla oli ranskalaisen teinin kuolema vuodelta 2009. Nuori nainen hyppäsi amsterdamilaiselta sillalta. Tekoa oli ilmeisesti edeltänyt psilosybiinien käyttö, mikä herätti keskustelun ihmisten sietokyvystä aineelle.

Nyt voimaan jäänyt lainmuutos kieltää 186:n eri sienilajin viljelyn ja myynnin. Psilosybiineja kasvaa kuitenkin luonnossa myös villeinä, usein muun muassa golfkentillä.

Psilosybiinikauppiaiden liiton VLOS:n tiedottaja Paul van Oyen tyrmistyi oikeuden päätöksestä.

- Ratkaisu perustuu ministerin valheisiin.

VLOS katsoo, ettei psilosybiinien vaarallisuudesta ole todisteita ja vaatii korvauksia menetetyistä myyntituloista.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.