Mainos

Silminnäkijä Sydneyssä: Kaappari pitää koko kaupunkia kauhun vallassa

Panttivankikaappaus Lindt-kahvilassa Sydneyn keskustassa on ollut meineillään jo useita tunteja. 

– Aluksi sen luultiin olevan pieni ryöstöyritys, mutta hyvin pian paljastui, että tässä on hieman isommasta asiasta kysymys, kertoo kaupungissa vieraileva MTV Uutisten entinen uutisankkuri Urpo Martikainen.  

Ensimmäisten tietojen mukaan panttivankeja olisi ollut jopa 30-40, sitten ilmeni, että kahvilassa olisi noin 15 panttivankia.

Martikaisen mukaan poliisi otti tilanteen välittömästi vakavasti, ja aluksi jopa osa lentoliikenteestä suljettiin Sydneyssä. Lisäksi kaikki kaupungin ulosmenotiet suljettiin sekä Harbour Bridge -sillan liikenne pohjoiseen päin.

– Koko Sydneyn kaupunki oli siis totaalisesti motissa. Hyvin nopeasti myös keskustan kaupat ja isot pankit joutuivat sulkemaan ovensa. Kaupunkilaiset luulivat, että kyseessä on laaja terrori-isku. Tilanne on ollut päällä koko päivän, eikä se ole vieläkään ratkennut. Aluksi luultiin, että liikkeellä on useita kaappaajia, mutta sittemmin on osoittautunut, että kyseessä on vain yksi kaappari, joka pitää koko kaupunkia kauhun vallassa, Martikainen kuvaa.  

Martikainen uskoo, että poliisi käyttää väsytystekniikkaa kaapparia kohtaan. Kahvilasta on tähän mennessä päässyt pakenemaan viisi ihmistä. Aluksi pääsi kolme miestä, ja sittemmin kaksi kahvilan henkilökuntaan kuuluvaa naista.

– Poliisi ei nähdäkseni tee muuta kuin turvaa tilannetta ja yrittää säilyttää rauhan sekä keskusteluyhteyden kaappariin.

Kaappari on levittänyt kahvilan ikkunaan näkyville lipun, jossa on islamistisia iskulauseita.

– Lippu kertoo, millaista ajatusmaailmaa hän edustaa. Lippu ei kuitenkaan yhdistä miestä mihinkään tunnettuun islamistiseen väkivaltaiseen liikkeeseen. Ilmeisesti kyseessä on yksittäinen toimija, Martikainen sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.