Ruotsinlaivalta löytynyt legionellaa – matkat perutaan

Vedenlaadun tarkkailun yhteydessä Silja Serenadella on todettu alustavissa tuloksissa raja-arvot ylittäviä legionellabakteerien pitoisuuksia, Tallink Silja Oy tiedottaa. Silja Serenade liikennöi Helsingin ja Tukholman välillä.

Silja Serenaden kaikki matkat sunnuntaina ja maanantaina 12.–13. marraskuuta perutaan tehokloorauksen vuoksi. Lisäksi 11. marraskuuta Helsingistä lähtevien risteilymatkustajien matkat perutaan.

Laivan odotetaan palaavan reitilleen tiistaina Tukholmasta kello 16.45.

Legionellabakteeria on alustavissa tuloksissa löytynyt laivayhtiön mukaan muutamissa paikoissa laivan vesijärjestelmää.

Varotoimenpiteenä laivalle suoritetaan mittava vesijärjestelmän desinfiointi ja tehoklooraus Tukholmassa.

Perjantaina 10.marraskuuta Tukholmasta lähteneet matkustajat kuljetetaan normaaliin tapaan takaisin Tukholmaan.

Tallink Siljan mukaan muutamia hyttejä on suljettu tapauksen vuoksi. Lisäksi legionellabakteerin tuhoamiseksi laivan lämpimän veden lämpötilaa on nostettu ja vesipisteitä alettu desinfioida ja huuhdella.

Yhtiöllä ei tietoa sairastuneista

Tallink Silja tietoon ei tiedotteen mukaan ole tullut risteilyn jälkeen legionelloosiin sairastuneita matkustajia. 

Legionellabakteeri ei leviä ihmisestä toiseen eikä vettä juomalla, vaan se tarttuu vesiaerosoleina hengitysteitse. 

Legionelloosin oireita ovat kuiva yskä, kuume, päänsärky, lihaskipu ja hengenahdistus. Itämisaika tartunnasta ensioireisiin on 2‒10 päivää. 

Tallink Silja pyytää matkustajia tarkkailemaan terveyttään ja ottamaan yhteyttä lääkäriin, mikäli heillä ilmenee vastaavia oireita Silja Serenadella matkustamisen jälkeen.

– Tallink Siljan laivoilla tehdään säännöllisesti ja rutiininomaisesti eri bakteeritasojen mittauksia ja varotoimiin ryhdytään aina, jos jokin lukema ylittää raja-arvot, yhtiö tiedottaa.

– Tallink Siljan muiden laivojen lukemat ovat normaalit ja laivat liikennöivät normaalien aikataulujen mukaisesti, Tallink Silja Oy jatkaa.

Peruutuksien vuoksi matkustajat voivat olla yhteydessä meihin mahdollisista korvauksista, matkan siirrosta tai rahojen palautuksesta muutoslomakkeella tai soittamalla 010 804127, Tallink Silja kertoo.

Juttua korjattu 11.11.2023 kello 15.05: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että kaikki Silja Serenaden matkat 11.–12. marraskuuta perutaan. Piti olla, että kaikki matkat 12.–13. marraskuuta perutaan kokonaan. Lisäksi 11. marraskuuta Helsingistä lähtevien risteilymatkustajien matkat perutaan.

Lue myös:

    Uusimmat