Nämä juomat ovat nyt hittejä laivojen tax-free-myymälöissä – "Valtava menestys"

Testasimme Viking Linen, Tallink Siljan ja Eckerö Linen joulubuffetit – minkä näistä itse valitsisit? 10:17 Testasimme Viking Linen, Tallink Siljan ja Eckerö Linen joulubuffetit – minkä näistä itse valitsisit?
KATSO MYÖS VIDEO: Minkä buffetin valitsisit? Viking Linen, Tallink Siljan ja Eckerö Linen joulubuffetit vuosimallia 2022 testissä.

Laivojen tax-free-myymälöistä ostetaan nyt juomia entistä monipuolisemmin. 

Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla, millaiset juomat menevät nyt kaupaksi risteilylaivojen baareissa. Laivayhtiöt kertoivat suosikkijuomien joukkoon lukeutuvan muun muassa perinteistä gintonicia, spritzejä sekä ananaslonkeroa.

– Myös ysäriklassikot, kuten Kelkka, Valkovenäläinen sekä Moskovan muuli pitävät edelleen pintansa varsinkin viikonloppuisin ja pikkujouluaikana, kerrottiin esimerkiksi Viking Linelta. 

Tax-freen suosikit: Laivojen suosituksilla on väliä

Monet lähtevät laineille seilaamaan varta vasten tax-free-ostosten perässä. Laivojen myymälöissä kauppansa tekevät osin samat juomat kuin baareissakin. Tallink Siljan laivoilta ostetaan hyvin erityyppisiä juomia alkoholittomista juomista olueen, viineihin, siidereihin ja väkeviin. 

– Myös reittien välillä on eroja esimerkiksi tuontirajoitusten myötä ja siksi esimerkiksi Tallinnan reitiltä ostetaan enemmän oluita, siidereitä ja lonkeroa kuin Ruotsin reiteiltämme. Ja toki hintatietoiset asiakkaat valitsevat tarpeidensa mukaan sellaisia juomia, joiden hintaero maihin verrattuna on suurempi, laivayhtiöstä kerrotaan.

Laivojen kauppojen juomavalikoimaa päivitetään säännöllisesti ja valikoimaan vaikuttavat eniten erilaiset trendit ja vuodenajat. Tallink Siljalla suosituimmat viinit ovat laivan omat viinit, joissa on panostettu hinta-laatusuhteeseen. Myös niin sanotut Captain’s Choice -viinit myyvät hyvin. 

– Nämä viinit ovat premium-tason viinejä, jotka laivojen eri kapteenit valitsevat sokkotastingin perusteella. Kapteenin viinit ovat olleet valikoimassamme vuodesta 2019 ja ovat erittäin suosittuja. 

Väkevien juomien osalta Tallink Siljalla on huomattu selkeä trendi agave-pohjaisissa tuotteissa, ja esimerkiksi tequilat ovat tehneet kauppansa. Myös hieman harvinaisemmat premium-tuotteet kiinnostavat asiakkaita yhä enemmän. 

Viiniä, erikoisoluita ja hittilonkeron "valtava menestys"

Viking Linella viinit ovat nousseet tax-free-myymälöiden myydyimmäksi tuoteryhmäksi, ja vähintään yhtä kovaa tahtia kasvaa myös vastuullisten viinien kysyntä Itämerellä. Viking Linen mukaan vastuullisten valintojen tekeminen on tärkeää etenkin nuorille aikuisille eli Z- ja Y-sukupolville. He odottavat, että vastuullisia vaihtoehtoja on tarjolla kattavasti eri viinialueilta, rypäleistä ja brändeiltä.

– Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että asiakkaiden tietämys ja mielenkiinto juomiin on kasvanut. Tänä päivänä on suuremmat odotukset laajemmasta valikoimasta kuin aiemmin. 

Kuten laivojen baareissa myös tax-freessä on tehnyt kauppansa hurjaan tahtiin hittijuoma ananaslonkero.

– Ananaslonkero on ollut valtava menestys laivoillakin kevään ja kesän aikana ja myynyt paljon paremmin kuin osasimme odottaa, Viking Linelta kerrotaan. 

Sama ilmiö vahvistetaan myös Eckerö Linelta: tämä keltainen juoma on ollut tänä vuonna ainutlaatuinen hitti. 

– Sen ajateltiin olevan erityisesti kesäajan suosikki, mutta huomattavaa on, että vielä nyt lokakuussakin sitä menee enemmän kuin tavallista lonkeroa. 

Viinien suhteen Eckerö Linella myyvät nyt tavalliset kuplat kuten prosecco selkeästi paremmin kuin viime vuonna. Myös erikoisoluiden osuus on ollut nousussa ja siellä erityisesti kansainväliset tunnetut tuotemerkit.

– Juuri nyt syksyllä esimerkiksi Birra Moretti, Kronenbourg ja Stella Artois myyvät yli odotusten. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat