Mainos

Siljalle uudet laivat Turun ja Tukholman reitille

Tarjouskilpailu saatetaan käynnistää jo syksyn aikana. Helsinki-Tukholma -väliä kulkevat Serenade ja Symphony laitetaan puolestaan ulkoasuremonttiin.

Silja Line hankkii kaksi suurta auto- ja junalauttaa korvaamaan Turun ja Tukholman välillä kulkevan Sea Windin ja Sky Windin, kirjoittaa Kauppalehti. Tilaushinta nousee ilmeisesti vähintäänkin yli sataan miljoonaan alusta kohden..

Varustamo teki keväällä jo esisopimuksen Aker Finnyardsin kanssa, mutta perui sopimuksen toukokuussa. Nyt tarkoituksena on hankkia huomattavasti suuremmat alukset.

Silja Linen toimitusjohtajan Antti Pankakosken mukaan tarjouskilpailu saatetaan käynnistää jo syksyn aikana.

Brittiläisessä omistuksessa nykyään oleva yhtiö ilmoitti eilen rajusta säästölinjasta. Yhtiön alustavan arvion mukaan vähennystarve on 100-150 henkilöä jo käynnissä olevien muiden yt-neuvottelujen lisäksi.

Koko yhtiössä työskentelee yhteensä 3500 ihmistä.

Serenade ja Symphony remonttiin

Helsinki-Tukholma -väliä kulkevat Silja Serenade ja Silja Symphony siirretään suureen sisustus- ja ehostusremonttiin. Laivojen tilalle tulee remontin ajaksi muita aluksia.

Silja Line myös myy useita laivojaan, millä pyritään saamaan rahoitusta uusiin investointeihin. Finnjet ei enää palaa Itämerelle. Tällä hetkellä se toimii hotellilaivana Yhdysvaltain Louisianassa.

- Silja Operan kohdalla eri vaihtoehdot ovat vielä auki, Pankakoski kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.