Mainos

Silja Line vähentää henkilöstöään

Silja Line pyrkii yksinkertaistamaan talon sisäisiä toimintojaan. Tämän myötä työpaikat vähenevät. Yhtiö aikoo karsia väkeään yli 200:lla aiempien suunnitelmien lisäksi. Kuukausi sitten Silja aloitti yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä Vaasassa.

Jo viime keväänä Silja Line alkoi suunnitella organisaatiotaan uudelle, yksinkertaisemmalle mallille. Nyt työ on saatu päätökseen. Yhtiö luopuu linjajohtajista ja yhdistää Siljan ja sen emoyhtiön Neptun Maritimen organisaatiot. Toimitusjohtaja Jukka Suomisen mukaan muutos vähentää työpaikkoja yli 200:lla; vajaa sata maissa ja loput merellä. Kustannusssäästöjä tämän myötä arvioidaan kertyvän kymmeniä miljoonia markkoja vuodessa.

Siljassa on tämän vuoden aikana tehty isoja muutoksia. Hiljattain yhtiö ilmoitti lopettavansa Vaasan liikenteen ensi kesänä. Syynä on taxfree-kaupan lopettaminen. Vaasan liikenne työllistää keskimäärin 70 henkilöä maissa ja noin 200 merellä. Silja on pyytänyt Suomen ja Ruotsin valtioilta tukea Merenkulun laivaliikenteelle. Jos tukea ei tule, Silja lopettaa toimintansa siellä. Vaasan liikenne edustaa 10-15 prosenttia yhtiön liikevaihdosta. Suominen uskoo, että kasvu Itämerellä korvaa Vaasan liikenteen loppumisen.

Lokakuun alussa Siljan emoyhtiö Neptun Maritime kertoi luopuvansa pitkään tappioita tehneestä Englannin kanaalin toiminnastaan. Suomisen mukaan toiminta kanaalissa päättyy tämän kuun lopulla.

Organisaatio keskitetään Suomeen

Uudistuksessa Siljan organisaatio keskitetään Suomeen. Muutoksen jälkeenkin yhtiölle jää markkinointiyhtiöt Ruotsiin, Viroon ja Saksaan. Tähän asti esimerkiksi varustamotoimen johto on istunut Ruotsissa, mutta nyt se siirtyy Suomeen. Silja aloittaa organisaatiomuutosta koskevat yt-neuvottelut. Uudistuksen toteuttaminen jää pitkälle ensi vuoteen, sillä neuvotteluihin Suominen uskoo kuluvan 4-8 kuukautta. Silja Linen palveluksessa on tällä haavaa 3 100 ihmistä, joista maissa noin 700 ja aluksilla 2 400.

Neptun Maritimen tulos tammi-syyskuussa parani, joskin yhtiö teki yhä tappiota. Nyt tulos oli enää 23 miljoonaa miinuksella, kun vuosi sitten tappiota kertyi 67 miljoonaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.