Sikojen veri värjäsi joen punaiseksi Etelä-Koreassa – rankkasateet saivat 47 000 sian joukkohaudan tulvimaan

Korealainen joki muutti väriään punaiseksi sen jälkeen, kun rankkasade sai sikojen joukkohautauspaikan tulvimaan ja sikojen veren virtaamaan läheiseen jokeen, kertoo BBC.

Viranomaiset olivat viikonloppuna teurastaneet 47 000 sikaa estääkseen afrikkalaisen sikakuumeen leviämisen. Alkuviikosta rankkasade sai sikojen hautauspaikan tulvimaan Imjin -joen sivuhaaraan lähellä Etelä- ja Pohjois-Korean rajaa.

Afrikkalainen sikakuume ei voi tarttua ihmisiin, mutta sioille se on erittäin tappava. BBC:n mukaan tartunnan saaneet siat kuolevat lähes poikkeuksetta.

Etelä-Korean viranomaiset ovat vakuuttaneet, että taudin leviäminen muihin eläimiin jokeen valuneen veren mukana ei ole mahdollista, koska siat desinfioitiin ennen teurastusta. Viranomaiset kertoivat myös ryhtyneensä toimenpiteisiin estääkseen vastaavat vuodot tulevaisuudessa.

Tauti levisi Pohjois-Korean rajan yli

Afrikkalaista sikakuumetta löydettiin Etelä-Koreasta hiljattain. Sen uskotaan tulleen Pohjois-Korean rajan ylittäneiden sikojen mukana. Pohjois-Koreassa tautia löydettiin toukokuussa, ja eteläkorealaiset viranomaiset tekivät paljon töitä pitääkseen taudin aitojen toisella puolella.

Rajavartioille oli muun muassa annettu käsky ampua kaikki villisiat, joiden huomataan ylittävän rajaa.

Varotoimenpiteistä huolimatta tautia löydettiin eteläkorealaiselta sikatilalla syyskuussa, ja nyt tartunnan saaneita tiloja on 13. Etelä-Koreassa on yhteensä 6 700 sikatilaa.

Afrikkalainen sikakuume on levinnyt nopeasti Aasiassa. Pelkästään Kiinassa on teurastettu 1,2 miljoonaa sikaa taudin leviämisen ehkäisemiseksi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja