Mainos

Sikainfluenssa leviää edelleen maailmalla

Sikainfluenssa leviää eri puolilla maailmaa. Pieniä paikallisia epidemioita tai yksittäisiä tapauksia on Meksikon lisäksi ilmennyt laajalti eri puolilla Pohjois-Amerikkaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Euroopassa tapauslukumäärä on kasvanut nopeimmin Espanjassa, mutta sielläkin lähes kaikki laboratoriovarmistetut tapaukset ovat saaneet infektion Meksikossa käydessään.

Euroopan tautikeskuksen ECDC:n tänään antaman raportin mukaan laboratoriovarmistettuja sikainfluenssaviruksen aiheuttamia tapauksia on yhteensä 1652 kaikkiaan 22 eri maassa.

Näistä 942 on raportoitu Meksikosta, 403 USA:sta ja 165 Kanadasta. EU:ssa tai EEA/EFTA -maissa laboratoriovarmistettuja tapauksia on 11 maassa yhteensä 125.

Ruotsissa on juuri raportoitu tänään ensimmäinen laboratoriovarmistettu tapaus.

Sikainfluenssaan varaudutaan erityisesti

Asiantuntija-arvioiden mukaan kansallisia varautumistoimenpiteitä influenssapandemian varalta on välttämätöntä jatkaa, sillä tieto viruksen tarttuvuudesta ja sen aiheuttaman taudin vakavuudesta on vielä riittämätön. Sosiaali- ja terveysministeriö on tänään lähettänyt lääninhallituksille sekä sairaanhoitopiireille ja kunnille uudet kirjeet sikainfluenssaepidemiaan varautumisesta.

Ohjeistuksen mukaan oireisia potilaita kehotetaan soittamaan ensin terveyskeskukseen. Lääkärin harkinnan perusteella sikainfluenssaepäilyn tapausmääritelmän täyttävät potilaat ohjataan toistaiseksi pääsääntöisesti erikoissairaanhoitoon näytteenottoa, hoitoa ja varotoimia varten.

Lue myös:

(MTV3)

RAUHOITTUUKO SIKAINFLUENSSA VAI ISKEEKÖ PANDEMIA?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.