Sijaiskodissa asuva 9-vuotias poika esitti koskettavan toiveen – tuhannet ihmiset tarjoutuivat adoptoimaan Jordanin: "Haluaisin vain, että minulla olisi perhe"

Perhe adoptoi 1-vuotiaan 20 vuotta sisartaan myöhemmin 1:22
Tämä perhe adoptoi 1-vuotiaan 20 vuotta sisartaan myöhemmin.

9-vuotiaan Jordanin tarina liikutti monia, ja nyt hänelle satelee adoptiopyyntöjä. Aiheesta uutisoi muun muassa CNN.

9-vuotias Jordan esiintyi viime viikolla uutisissa ja kertoi toivovansa kovasti saavansa adoptioperheen. Yhdysvaltain Oklahomasta kotoisin oleva poika on viettänyt kuusi vuotta sijaiskodeissa. Hänen pikkuveljensä adoptoitiin uuteen kotiin viime vuonna, eivätkä veljekset näe toisiaan kovin usein.

Haastattelussa Jordan kertoo, että kaikkein eniten tässä maailmassa hän toivoo kotia ja vanhempia. Yksikin vanhempi riittäisi.

– Haluaisin vain, että minulla olisi perhe, isä ja äiti. Tai pelkästään äiti tai isä, ei sillä ole mitään väliä, poika toteaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toimittaja kysyy Jordanilta, mitkä hänen kolme toivettaan ovat. Poika vastaa, että oikeastaan hänellä on vain yksi toive.

– Perhe, perhe ja perhe. Se on ainoa toiveeni.

Tuhansittain adoptiopyyntöjä

KFOR-kanavan tekemän uutisvideon jälkeen adoptiopyyntöjä on tullut valtava määrä. Oklahoman sosiaaliviranomaiset kertovat saaneensa yli 10 000 viestiä, joissa ihmiset tarjoutuivat adoptoimaan Jordanin.

Pyyntöjä on tullut ympäri Yhdysvaltoja. Sosiaaliviranomaisten edustaja kertoo, että he toivoisivat Jordanin tulevan kodin olevan Oklahomassa, jotta hän voisi pitää yhteyttä pikkuveljeensä.

Sosiaalityöntekijä Casey White kertoo CNN:lle, että huoltajien haku on jo käynnissä. Adoptioperheen valinnassa halutaan olla tarkkoja, joten prosessissa kestää.

– Tavoitteemme on löytää jokaiselle lapselle juuri hänelle paras perhe, joten on mahtavaa, että nyt on tarjolla monenlaisia perheitä, joista valita. Jokaisella lapsella on omat yksilölliset tarpeensa.

Tällä hetkellä Jordan asuu ryhmäkodissa. Hän on kuuden vuoden aikana asunut monissa eri perheissä. White kertoo, että poika on kokenut elämässään paljon menetyksiä ja traumaattisia asioita.

– Sen vuoksi hän tarvitsee todella ymmärtäväisen perheen. Sellaisia ihmisiä, jolla on kokemuksia lapsen kasvattamisesta ja siitä, millaista on huolehtia lapsesta, jolla on traumoja, hän toteaa.

Jordanin adoptioasioista vastaava sosiaalityöntekijä Christopher Marlowe on toiveikas sen suhteen, että Jordanille löytyisi viimein koti. 

Muitakin kotia tarvitsevia lapsia

Whiten mukaan Oklahomassa on sijaiskodeissa noin 7 700 lasta ja heistä 500 olisi henkisesti valmiita adoptoitaviksi. Hän toivoo, että Jordanin tarina rohkaisisi muitakin adoptoimaan jonkun toisen lapsen.

– On tärkeää huomata, että Jordanin lisäksi on monia muitakin lapsia, jotka ovat kokeneet traumaattisia asioita ja jotka todella tarvitsevat itselleen perheen, joka on valmis auttamaan heitä, White painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat