Mainos

"Siitä päivästä lähtien olin isä" – mies paljastaa sydäntäsärkevän tarinan tatuointinsa taustalta

Muistatko hetken, kun kosketit ensimmäistä kertaa vastasyntyneen lapsesi kättä? Australialainen isä kertoo tästä tunteellisesta hetkestä, jolloin hänestä tuli isä, mutta jolloin hän myös menetti esikoisensa.

Syyskuun alussa australialainen Brad Kearns vietti isänpäivää, aivan kuten lukuisat muutkin isät ympäri maata. Vaikka Kearnsilla ja hänen puolisollaan on kolme poikaa, he ovat kokeneet myös menetyksen. Heidän esikoisensa syntyi kuolleensa.

Isänpäivänä Kearns julkaisi Facebookissa koskettavan kirjoituksen, jossa hän pohtii isyyttä ja kokemaansa menetystä. 

"Se tuntui niin oikealta"

Koskettavassa kirjoituksessa isä kertoo lupauksista, joita vanhemmat tekevät vastasyntyneille lapsilleen kohdatessaan heidät ensimmäisen kerran. 

”Muistatko ensimmäisen kerran, kun kosketit lastesi käsiä? Hieroit peukalolla heidän sormiaan, jotka olivat kietoutuneet omiesi ympärille. Otit koko heidän kätensä nyrkkisi sisään. Pienellä puristuksella haluat kertoa heille, että olet siellä ja kunnioitat heidän haavoittuvuuttaan. Sillä hetkellä teet hiljaisen lupauksen. Lupaat suojella heitä ja hoitaa heitä. Lupaat antaa heille kaikkensa ja olla paras mahdollinen vanhempi.”

Isä kertoo makaavansa poikiensa huoneen lattialla pohtimassa kaikkia niitä lupauksia, jotka hän teki koskettaessaan lastensa kättä ensimmäisen kerran. Kearns kertoo, että hänen kaulaltaan löytyvä pieni kädenjälkitatuointi on muistutus näistä kaikista lupauksista, isyydestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

”Aloin pohtia pieniä kädenjälkiä kaulani ympärillä. Nämä pienet kädet ovat kuin ikuisessa halauksessa. Nämä kädet ovat meidän ensimmäisen poikamme. Hänen nimensä oli "Kaveri". Se ei ollut hänen oikea nimensä, mutta sinä hetkenä se tuntui oikealta.  Kun me tapasimme ensimmäisen kerran, hän nukkui rauhassa. Se tuntui niin oikealta. Hän oli kaverini. Nämä kädenjäljet toimivat päivittäisenä muistutuksena.

Siitä päivästä lähtien olin isä. Se, että emme voineet ottaa häntä mukaan kotiimme, ei muuttanut mitään. Sillä, etten päässyt koskaan opettamaan hänelle pallon potkimista, ei ole väliä. Hän oli ensimmäinen poikamme, jolle tein lupauksen."

Isä kertoo ensimmäisen isänpäivän olleen erittäin vaikeaa aikaa. Tästä huolimatta juuri kyseisenä päivänä Kearnsille konkretisoitui, että hän oli silti edelleen isä, menetyksestään huolimatta.

”Sain kortin. Sain muutaman todella ihanan tekstiviestin. Olin edelleen isä. Se merkitsi minulle paljon. Se teki lupauksistani totta.”

Mitä kaikkea isyyteen kuuluu? Katso videolta, mitä Vuoden isä -tittelillä palkittujen isien vastaukset. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.