Mainos

Siirtokuntakiellon päättäminen voi räjäyttää Lähi-idän tilanteen

Kiista juutalaissiirtokuntien rakentamisesta vaarantaa Lähi-idän rauhanneuvottelujen jatkumisen.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ei ole luvannut jatkoa siirtokuntien rakennuskiellolle, mutta hän on tänään kehottanut siirtokuntalaisia pidättyvyyteen rakennushankkeissa.

Länsirannan siirtokunnille asetettu väliaikainen rakennuskielto päättyy puoliltaöin. Osa Netanjahun liittolaisista aikoo juhlistaa kiellon päättymistä muuraamalla peruskiven uusille asunnoille Revavan siirtokunnassa Länsirannalla.

Palestiinalaishallinto on asettanut rauhanneuvottelujen ehdoksi rakennustöiden täydellisen jäädyttämisen, eikä se ole hyväksynyt muuta ratkaisua. Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ei kuitenkaan aio katkaista rauhanneuvotteluja Israelin kanssa heti, kun rakennuskielto päättyy.

Al-Hayat-lehdelle antamassaan haastattelussa Abbas sanoo, että hän veisi asian palestiinalaishallinnon ja Arabiliiton käsiteltäväksi.

Kansainvälinen yhteisö pitää Israelin siirtokuntia Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa laittomina. Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on vaatinut Israelia jatkamaan rakennuskieltoa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.