Mainos

Siirtääkö STT-Lehtikuva yöpäivystyksensä Australiaan?

Markkinointi&Mainonta kertoo nettisivuillaan, että STT-Lehtikuva selvittää mahdollisuutta siirtää yöpäivystys paikkaan, jossa ei Suomen yöaikaan ole yö laisinkaan.

Pitääkö tämä paikkansa, uutispäätoimittaja Minna Holopainen?

– Tämä pitää paikkansa. Sydney on ollut paikkana esillä sen vuoksi, että meidän tanskalaisilla kollegoillamme uutistoimisto Ritzaussa on sieltä hyviä kokemuksia. He olivat selvittäneet aika laajasti sitä, että mikä olisi sellainen paikka toisella puolella maapalloa, jossa työskentelyolot olisivat parhaat. Siksi me emme ole alusta alkaen alkaneet selvittää kaikkia mahdollisia paikkoja.

Onko jo nyt löytynyt henkilöstön keskuudesta kiinnostusta väliaikaiseen maisemanvaihtoon?

– Muutama on jo kertonut olevansa tästä kiinnostunut, mutta ei meillä ole ollut tästä vielä mitään laajempaa keskustelua. Meille on asetettu kovia säästötavoitteita ja useat työryhmät selvittävät parhaillaan monia eri toimia, joilla saamme mahdollisesti leikattua kustannuksia.

Miten realistisena pidät ajatusta, että ratkaisu on jonakin päivänä vielä käytössä?

– Siinä mielessä sitä voi pitää realistisena, että se on pari vuotta toiminut meidän kollegoilla oikein hyvin ja siellä sekä työnantaja- että työntekijäosapuoli ovat käsittääkseni olleet tyytyväisiä. Miksi se ei siis voisi toimia meilläkin? Ensin pitää kuitenkin käydä kaikki vaihtoehdot lävitse.

Miten asia toteutettaisiin käytännössä?

– Pitäisin todennäköisimpänä mallia, jossa aina muutama työntekijämme lähtisi määräajaksi Australiaan. Meillä on todella ammattitaitoisia yötoimittajia, eikä meillä ole tarvetta rekrytoida ketään muuta tilalle.

Markkinointi&Mainonta kirjoittaa myös, että Ritzaun lisäksi Sveitsin uutistoimisto SDA on menossa Sydneyhin. Myös saksalaisten DPA:n ja Die Weltin kerrotaan valmistelevan Australian-päivystystä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.