Mainos

Siimes: SDP:n eduskuntaryhmällä löysät talouslinjaukset

Toinen valtiovarainministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes arvostelee sosiaalidemokraattista eduskuntaryhmää sekä tempoilevasta että liian löysästä talouspolitiikasta. Siimeksen mielestä SDP:n edustajien joukossa arvostellaan kaikkein ankarimmin kaikkien hallituspuolueiden hyväksymää tiukkaa menolinjaa, minkä vuoksi demariryhmä on hallituksen heikoin lenkki.

Siimes kirjoittaa kolumnissaan Turun Sanomissa, että demarien samaan aikaan sekä peräänkuuluttamat että arvostelemat, luvattua suuremmat veronalennukset kertovat vaalien läheisyydestä. Siimes muistuttaa viime talouslaman opetuksista ja siitä, että Emuun liityttäessä koko vasemmisto puhui suhdannepoliittisten puskureiden tärkeydestä ja siitä, että tehokkain Emu-puskuri on vahva valtiontalous.

Valtion menojen lisäämisen sijasta Siimes toivoo uutta menojen kohdennusta syrjäytymisen ja köyhyyden ehkäisemiseksi. Tätä voisi edistää vero-, velka- ja hyvinvointikeskustelun yhdistäminen, kaikki kolme kun ovat Siimeksen mukaan nyt tarpeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.