Mainos

Siimes kummeksuu vihreiden ydinvoimakiemuroita

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ministeri Suvi-Anne Siimes kummeksuu vihreiden ydinvoimakiemuroita. Puolue pysyi hallituksessa sen otettua myönteisen ydinvoimakannan, mutta saattaa lähteä hallituksesta, jos eduskunta antaa luvan viidennen ydinvoimalan rakentamiselle.

-On tietenkin vihreiden oma asia, jos he haluavat osoittaa hallitukselle epäluottamusta siitä, mitä eduskunta päättää. Eduskunnalla on kuitenkin ydinvoima-asiassa viimekätinen mandaatti. Ei kai kansaa voi vaihtaa, jos eduskunnan päätökset eivät miellytä, itsekin ydinvoiman lisärakentamista vastustava Siimes sanoo sunnuntaina UP-uutispalvelun maakuntalehdille tekemässä haastattelussa.

Siimes sanoo aistivansa Lipposen hallituksessa väsymyksen ensi oireita. Ministeri pelkää taudin puhkeavan keväällä budjetin kehysriihen käsittelyn yhteydessä.

-Siinä katsotaan, haluaako tämä hallitus hoitaa työnsä vastuullisesti loppuun saakka.

Suoranaisia hallituskriisin aineksia Siimes ei hallituksen viimeisen vuoden asialistalla näe, ellei sitten ydinvoimasta sellaista tehdä. Siimes ei innostu puolueensa europarlamentaarikon Esko Seppäsen vaatimuksesta tehdä vuoden kuluttua pidettävistä eduskuntavaaleista Nato-vaalit. Puoluejohtaja haluaa keskustella vaaleissa hyvinvointivaltion kehittämisestä ja veropolitiikasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.