Sihvoselta tiukka kannanotto jääkiekon tuomaripurkaukseen: "Hetki on totaalisen väärä"

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi antoi palaa videotuomaroinnista joukkueensa tappioon päättyneiden SM-liigan välierien jälkeen. MTV Urheilun asiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan suomalaisella jääkiekkoväellä on asiassa miettimisen paikka.

Tappara taipui välierissä HPK:lle otteluvoitoin 2–4. Viimeiseksi jäänyt kuudes välieräkohtaaminen päättyi HPK:n 4–3-voittoon, mutta Tapparalta hylättiin ottelussa kaksi maalia.

Tomas Zaborsky ohjasi avauserässä kiekon kädellään maaliin, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Valtteri Kemiläinen puolestaan tykitti päätöserässä 3–3-tasoitusmaalin, mutta Matti Järvisen katsottiin häirinneen HPK-maalivahti Emil Larmin torjuntatyöskentelyä ja tämäkin osuma hylättiin.

Rautakorpi nosti esille sekä edeltävänä iltana Naisleijonilta MM-finaalin jatkoajalla hylätyn maalin että Tapparan tapaukset.

– Suomalainen jääkiekko kärsi aika voimakkaasti eilen Espoossa ja tänään meidän joukkueemme. Tämä menee tekniseksi touhuksi ja järjestelmä on tällä hetkellä hyvin sattumanvarainen ja tulkinnan varainen. En ota pois Kerhon ottelusarjan voittamista, mutta tällä hetkellä tulee niin paljon jossiteltavaa, Rautakorpi puhisi maanantaina.

– Järjestelmä menee tällä hetkellä väärään suuntaan, tästä häviää aitous ja tämä menee kohta insinöörien touhuksi, Rautakorpi sanoi myös.

Sihvonen ottaa Rautakorven kommentteihin kiinni ja huomauttaa, että asiassa on kaksi puolta.

– Hetki, jolloin Rautakorpi hyökkää järjestelmää vastaan, on totaalisen väärä. Tuossa kohtaa pitäisi todeta, että vastustaja oli parempi, kiittää sarjasta kaikkia osallistujia ja niin edelleen. Jos Rautakorpi olisi ollut vähän viisaampi, hän olisi käyttänyt tämän puheenvuoron jossain muussa kohtaa, niin se ei menisi sen piikkiin, että hän tunteen vallassa posmottaa, Sihvonen sanoi MTV Uutiset Livessä.

Toisaalta Rautakorpi on Sihvosen mielestä oikean asian perässä.

– Tiukka miettimisen paikka on suomalaisella jääkiekkoväellä siinä, missä määrin mennään videotuomareiden pakeille. Aika moni peli tällä hetkellä kärsii siitä, että pelaamisen flow’n seuraamisen rytmi särkyy. Eikä tässä voi olla viittaamatta Naisleijonien episodiin. Näin raakoja tapauksia ei ole tapahtunut miesten liigassa, mutta jokin rytmi on tällä hetkellä kateissa.

– Kun jokainen maaliverkon heilahdus voi tarkoittaa sitä, että eipä se ollutkaan maali, niin jokin kummallisuus siinä on, Sihvonen summasi.

Videotuomaroinnille kritiikkiä Rautakorvelta: Jääkiekko on mennyt ihan tekniseksi touhuksi 5:40
Videolla Jukka Rautakorven kommentit SM-liigan välierien jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat