HPK:n sensaatiokaudessa innovatiivinen yksityiskohta – "Ainoa joukkue SM-liigassa, joka on löytänyt tämän"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen löytää HPK:n sensaatiokauden taustalta monia syitä, mutta nostaa erityisesti esiin yhden pelillisen tekijän. 

HPK eteni maanantaina SM-liigan finaaleihin ensi kertaa yhdeksään vuoteen, kun se löi Tapparan sarjan kuudennessa ottelussa 4-3. Siellä se kohtaa puolustavan mestarin Oulun Kärpät. 

Hämeenlinnassa vallitsee "oranssi kevät", mikä on tulosta huipputasolla suorittavasta joukkueesta, onnistuneesta valmennuksesta ja osaavasta johdosta toimiston puolella. 

Sihvonen löytää HPK:n pelistä poikkeuksellisen asian SM-liigatasolla, mistä hän jakaa kiitosta varsinkin päävalmentaja Antti Pennaselle

– Jos menen yksityiskohtiin, niin HPK on ainoa joukkue, joka on löytänyt hyökkäämiseen kolmannen rytmin. Se ei hyökkää ainoastaan nopeasti ylös päin tai sitten ota vauhtia pois ja rivejä kasaan. Sillä on myös välimalli: se kykenee hyökkäämään alivoimaisenakin ja löytää reitin synnyttää kulmapeli vastustajien päätyyn. Taustalla on tällaista pelin innovatiivista kehittämistä ja valmentamista.

Pääkuvan videolla lisää Sihvosen ajatuksia HPK:n huikeasta kaudesta ja sen Hämeenlinnaan synnyttämästä huumasta.

HPK-luotsi Pennanen: Kopissa on loistava ilmapiiri 2:20
Antti Pennasen kommentit finaalipaikan ratkettua. 

Lue myös:

    Uusimmat