Sihvonen: Tappara hävinnyt Jukka Rautakorven aivoitusten takia – "Vieläkö saa kolmannen kauden koittaa?"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen antaa rujoa verbaaliruoskaa Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorvelle.

Tapparan kausi jääkiekon SM-liigassa päättyy perjantaina pronssiotteluun HIFK:ta vastaan, kun tamperelaisjoukkue taipui välierissä HPK:lle otteluvoitoin 2–4. Samalla katkesi Tapparan kuusi edellistä vuotta jatkunut finaaliputki.

Rautakorpi on luotsannut Tapparan historian saatossa kuudesti finaalipeleihin – viimeksi viime kaudella, jolloin hän palasi kirvesrintojen ruoriin. Lisäksi hän on kerran valmentanut myös HPK:n loppuotteluihin. Mestaruuksia Rautakorvella on kuitenkin vain yksi: Tapparasta vuodelta 2003.

Sihvosen papereissa HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen löi tällä kertaa välierissä Rautakorven "todella tylysti laudalta".

– Rautakorpi on oireillut kaksi kautta sitä, että hänkin on halunnut uudistaa Meidän peliä, hän on halunnut uudistaa Tapparan pelaamista. Nyt Tappara oli vienyt pelaamistaan kevättä kohden aggressiivisempaan suuntaan. Siellä pelattiin jatkuvasti prässiä. Se prässääminen oli se, mitä HPK toivoikin, että pääsee sitä vastaan hyökkäämään kolmatta hyökkäämisen rytmiä, Sihvonen sanoi MTV Uutiset Livessä.

Sihvonen jakaa Tapparalle rapaa vanhanaikaisesta pelityylistä.

– Tappara otti käsittämättömän määrän turhia jäähyjä hyvin epätapparamaiseen tyyliin. Jollain tavalla Rautakorpi oli palauttanut oman joukkueensa jonnekin 2003 kaksinkamppailevaan Tapparaan. Se vain ei ole modernia lätkää. Saa nähdä, vieläkö Rautakorpi saa kolmannen kauden koittaa tuossa.

Tappara sopi viime syksynä Rautakorven kanssa optiovuoden käyttämisestä, minkä myötä Rautakorpi valmentaisi seurassa ainakin vielä ensi vuoden. Se olisi Rautakorvelle kolmas peräkkäinen Tappara-kausi.

– Tapparassa vaatimustason pitäisi minun mielestäni olla päävalmentajankin suhteen niin hyvä, että ei siinä mitään hävitä saa. Nyt kun toista kautta hävitään ikään kuin päävalmentajan aivoituksien takia kausi, Tapparan seurajohdossa on kova mietinnän paikka, Sihvonen alleviivasi.

Sihvonen ottaa pääkuvan videolla kiinni myös Rautakorven välierien jälkeiseen kritiikkiin videotuomarijärjestelmästä.

Videotuomaroinnille kritiikkiä Rautakorvelta: Jääkiekko on mennyt ihan tekniseksi touhuksi 5:40
Videolla Jukka Rautakorven kommentit SM-liigan välierien jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat