Sihvonen: Leijonat leikki tulella – ”Ei ollut sentään väärin voitettu”

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen nostaa tärkeimpiä pointteja Suomen ja Slovakian välisestä MM-matsista. Leijonat voitti ottelun maalein 4-2.

Leijonat pelasi hyvin Slovakiaa vastaan, mutta ei sittenkään erinomaisesti. Toki pitää hyväksyä sekin, että kotikisoissaan pelaava Slovakia oli suorastaan loistava.

Edelleen Leijonien pelitapa toimi hyvin, mutta se toimi paremmin Kanadaa vastaan sen pelin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Ero on siinä, että Kanadaa vastaan Suomi pelasi mentaalisesti ja käytännöllisesti altavastaajan lätkää, ymmärrettävästi. Sen sijaan Slovakiaa vastaan Leijonat ei ollut altavastaaja – eikä pelaamalla pelannut altavastaajan toimenpitein.

Käytännössä tuo kuvaamani asetelma tarkoitti Slovakiaa vastaan sitä, että Leijonat suostui peliin, jossa porhallettiin varsin tunteikkaasti kaukalon päästä päähän. Leijonat pakotti peliä sen sijaan, että olisi pelannut läpi matsin sitä, mitä pelin puoleensa kutsui.

Toisaalta, Leijonien pelitapa, tulos Kanadaa vastaan ja tuosta kaikesta kummunnut itseluottamus ovat johtaneet Leijonat melkeinpä ennen aikojaan tilaan, jossa joukkue on jo nyt, turnauksen alussa, todella kovassa iskussa. Himmaile siinä sitten, kun kulkee, niin kulkee.

Tässä kohdassa saavutettu tulos Slovakiaa vastaan toki perustelee jälkijättöisesti sen, mitä kaukalossa nähtiin, miten Leijonat pelasi. Hyvä niin. Eikä sentään ollut niin, että peli olisi ollut ”väärin voitettu”.

Vaan olen sillä kannalla, että näin jatkamalla Leijonat leikkisi tulella, eläisi enemmän kuin suu säkkiä myöten.

On hyvä homma, että seuraavassa matsissa vastaan tulee kova joukkue USA. Se peli palauttanee tämän joukkueen omaan peli-identiteettiin.



Lue myös:

    Uusimmat