Mainos

Sieppaajat surmasivat bulgarialaisen panttivangin

Bulgaria on kuitenkin ilmoittanut, että sen joukot pysyvät Irakissa, vaikka sieppaajat ovat uhanneet tappaat toisenkin bulgarialaisen panttivangin.

Al Jazeera

Bulgarian hallitus on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle, että sieppaajat ovat surmanneet Irakissa toisen bulgarialaisista panttivangeistaan.

Qatarilainen televisioasema Al-Jazeera on ilmoittanut saaneensa videon, jolla sieppaajat surmaavat vankinsa. Al-Jazeera ei kuitenkaan esittänyt videota.

Al-Jazeeran tietojen mukaan sieppaajat uhkaavat tappaa myös toisen hallussaan olevan bulgarialaisen vangin vuorokauden kuluessa.

Kahden bulgarialaisen sieppaajaksi on ilmoittautunut jordanialaisen Abu Musab al-Zarqavin johtama ryhmä, jolla on kytköksiä al-Qaidaan. Ryhmä ilmoitti aiemmin tappavansa bulgarialaiset vankinsa, jollei Yhdysvallat vapauta vangeiksi ottamiaan irakilaisia.

Bulgarialaiset Georgi Lazov, 30, ja Ivailo Kepov, 32, siepattiin kesäkuun lopulla, kun he olivat kuljettamassa autoja Bulgariasta Mosuliin Pohjois-Irakiin.

Bulgaria pysyy Irakissa

Bulgaria aikoo pitää joukkonsa Irakissa, vaikka irakilaiset sieppaajat ovat uhanneet surmata toisenkin bulgarialaisen panttivankinsa.

Bulgarian sotilaat pysyvät Irakissa, ilmoittivat maan presidentti, pääministeri ja parlamentin puhemies yhteisessä lausunnossaan tänään.

Bulgarialla on Irakissa yhteensä 470 sotilasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.