Mainos

Siepattua miestä ajelutettiin lähes vuorokausi – tililtä lähti tuhansia

Kahta suomalaista nuorta miestä epäillään törkeästä vapaudenriistosta sekä ryöstöstä Kuopiossa viikonloppuna alkaneiden tapahtumien vuoksi.

Miehet pakottivat väkivaltaisesti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puolenyön aikoihin Kuopiossa ravintola Ampiaisen edustalla taksia odottaneen noin 50-vuotiaan miehen autoonsa.

Tämän jälkeen tekijät ottivat uhrin lompakon sekä puhelimen haltuunsa ja lähtivät ajeluttamaan miestä ympäri Keski-Suomea ja lopulta kohti Päijät-Hämettä. Ajeluttamisen aikana sieppaajat vaativat uhria paljastamaan lompakossa olleen pankkikortin tunnusluvun.

Aluksi uhri kertoi ensin väärän tunnusluvun, mutta joutui melko pian kertomaan oikean tunnusluvun, koska sieppaajat uhkasivat uhria käsiaseella.

Kyyditys kesti 18 tuntia

Uhria pidettiin kyydissä noin 18 tuntia. Tuona aikana hänen kanssaan ajeltiin ympäri Keski-Suomea ja Päijät-Hämettä. Poliisi epäilee, että uhri on huumattu jossain vaiheessa matkaa ja hän on ehkä ollut osan sieppausajastaan tiedottomassa tilassa.

Ajeluttamisen aikana uhrin tililtä on poliisin mukaan nostettu käteistä rahaa noin keskiverron suomalaisen kahden kuukauden palkkaa vastaava summa.

Sunnuntaina iltapäivällä sieppaajat tulivat Lahden Liipolan kaupunginosaan, jossa uhri pääsi pakenemaan sieppaajien autosta. Uhri pyysi sivullista soittamaan poliisit paikalle.

Hiukan tämän jälkeen poliisi otti Liipolasta kiinni kaksi miestä ja takavarikoi sieppaajien käyttämän auton. Autosta löydettiin käsiase.

Tällä hetkellä kaksi epäiltyä ovat pidätettyinä ja heitä vaaditaan vangittavaksi Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tänään tiistaina.

Uhri sekä toinen epäilty ovat Kuopiosta, toinen epäilty on kotoisin Jyväskylästä. Rikoksesta epäillyt miehet ovat syntyneet vuosina 1993 ja 1990.

Poliisi pyytää havaintoja

Poliisi pyytää yleisön havaintoja ravintola Ampiaisen edustalla tapahtuman mahdollisesti nähneiltä henkilöiltä. Keski-ikäinen uhri oli pukeutunut farkkuihin ja tummaan takkiin. Molemmat epäillyt olivat pukeutuneet tummiin niin sanottuihin kulmahousuihin ja tummiin takkeihin.

Toisella tekijöitä oli jalassaan huomiota herättävän kiiltävät korkeavartiset nahkasaappaat. Mahdolliset havainnot voi ilmoittaa puhelimitse Päijät-Hämeen poliisiin 050-4564 312 tai sähköpostitse osoitteeseen pitkakestoinentutkinta.paijat-hame@poliisi.fi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.