Mainos

Siemensin johtaja: Suomen ydinvoimapäätös merkittävä kansainvälisesti

Siemensin pääjohtaja Heinrich von Pierer vakuuttaa, että Suomen viidenteen ydinvoimalaan mitä ilmeisimmin valittava ranskalaisen Framatomen ja Siemensin tekniikka on kaikista uusista ominaisuuksista huolimatta turvallista ja käyttövarmaa.

Olkiluodon ydinvoimalassa

Siemensin pääjohtaja Heinrich von Pierer korostaa MTV:n ja Kauppalehden haastattelussa, että Suomen ydinvoimapäätös on merkittävä signaali koko kansainväliselle energiapolitiikalle.

Suomen viidennen ydinvoimalan teknologiasta merkittävä osa rakennetaan todennäköisesti Siemensin Müllheimin tehtaalla. Ranskalainen Framatome ja Siemens lupaavat, että Suomen uusi ydinvoimala tuottaa sähköä 10 prosenttia halvemmalla ja kuluttaa 15 prosenttia vähemmän uraanipolttoainetta. Epäilijöiden mielestä näissä lupauksissa on puolet liikaa ja myös lastentautien riskit ovat suuret.

- Minä en usko, että tässä luvattaisiin liikaa, vastaa von Pierer.

Tarjoaja ei voimalan lopullista hintaa kerro. Arviot pyörivät kolmen miljardin euron tienoilla.

- Toisaalta me olemme yhdessä ranskalaisten kumppaneidemme kanssa työskennelleet tämän teknologian parissa yli kymmenen vuotta. Ja tämäkin teknologia perustuu johonkin. Se ei tule tyhjästä. Se perustuu yli 60:een hyvin toimivaan ydinvoimalaan Ranskassa. Ja myös Saksan kokemuksiin.

Energialiiketoiminta on yksi Siemensin kannattavimmista, vaikka liikevaihto on viime vuosina supistunut selvästi. Suomesta Siemens ja koko ydinvoimaklusteri uskoo saavansa käyntikortin, jolla taataan tuleva kasvu.

- Olen aina uskonut ydinenergiaan. Nyt esimerkiksi Ranskassa on jo käynnistetty uusi projekti. Sitä edisti varmasti myös Suomen ydinvoimaratkaisu.

Nimenomaan Siemensin kotipaikka Saksa on se maa Euroopassa, jonka tulevia energiaratkaisuja seurataan suurella mielenkiinnolla. Siemensin pääjohtajan mukaan Saksalla ei tällä hetkellä ole minkäänlaista energiapolitiikkaa eli kaikki vaihtoehdot ovat edelleen mahdollisia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.