Mainos

Siemens harkitsee oikeustoimia BenQ:ta vastaan

Ammattiyhdistysliike arvelee, että BenQ:n tavoitteena ei alun perinkään ollut tuotannon jatkaminen Saksassa.

Saksalainen elektroniikkayhtiö Siemens tutkii mahdollisuutta nostaa oikeusjuttu taiwanilaista BenQ:ta vastaan tämän päätettyä Saksan yksikkönsä lopettamisesta.

Asiasta kertoi Siemensin pääjohtaja Klaus Kleinfeld. Hänen mukaansa Siemens on sokissa BenQ:n päätöksen vuoksi.

BenQ osti vuosi sitten Siemensin matkapuhelinyksikön. BenQ on jatkanut puhelimien myyntiä Euroopassa Siemensin tuotemerkillä. Yhtiö lupasi myös säilyttää työpaikat viime kesään saakka.

Siemensin mukaan yhtiö tutkii, voiko BenQ käyttää enää Siemensin tuotemerkkiä ja patentteja.

BenQ:n edustaja syytti puolestaan Siemensiä siitä, että saksalaisyhtiö ei suostunut pyynnöistä huolimatta auttamaan BenQ:ta taloudellisesti kännykkätuotannon jatkamiseksi.

Konkurssi johtaa 3000 työpaikan menettämiseen

Ammattiyhdistysliike epäilee, että BenQ:n tavoitteena ei alun alkaenkaan ollut tuotannon jatkaminen Saksassa. Siemens itse asiassa maksoi BenQ:lle, jotta taiwanilaisyhtiö ottaisi syvästi tappiollisen matkapuhelinyksikön hoteisiinsa. Arvokasta Euroopassa tuntemattomalle BenQ:lle oli Siemensin tuotemerkki.

Työntekijät syyttävät Siemensiä konkurssista. Yhtiön pääkonttorin eteen Münchenissä kerääntyi tänään mielenosoittajia protestoimaan päätöstä vastaan. Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa BenQ:n päätehtaat sijaitsevat, osavaltion pääministeri Jürgen Rüttgers liittyi mielenosoittajiin.

BenQ:n Saksan yksikön konkurssi johtaa 3000 työpaikan menettämiseen.

Taiwanilaisyhtiö jatkaa matkapuhelimien valmistusta Aasiassa. Meksikosta yhtiö on jo sulkenut tehtaan, ja myös Brasilian tehtaan tulevaisuus on vaakalaudalla.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.