"Siellä näytti kaatopaikalta" – pieneläinten hautausmaan kunto järkytti vaasalaista Janitaa, näin kaupunki vastaa

Pieneläinten hautausmaan kunto järkyttää vaasalaisia 0:35

Koiransa Vaasan pieneläinten hautausmaalle haudannut Janita Mäkinen kertoo MTV Uutisille hautausmaan eilisestä kunnosta.

Vaasan kaupungin pieneläinten hautausmaan sääntöjen mukaan mukaan hautojen hoidosta vastaavat lemmikin omistajat. Viime syksynä lemmikkinsä haudanneen Janita Mäkisen mukaan paikka näytti hautausmaan sijaan kaatopaikalta.

– Pellinpaloja lenteli tuulen mukana hautojen päälle, paikalla oli savi- ja hiekkakasoja miten ja missä sattuu, valmiiksi kaivetut hautapaikat olivat täynnä vettä, kertoo vanhempiensa kanssa lokakuussa 2018 koiransa paikalle haudannut Mäkinen.

– Omaiset itse joutuvat tyhjentämään hautakuopat sieltä paikalta löytyviltä rikkinäisillä ämpäreillä. Lemmikkien omaisille tarkoitetut lapiot sekä haravat ovat rikkinäisiä tai puuttuvat kokonaan.

Mäkinen lähetti eilen torstaina 2. toukokuuta paikalta otettuja kuvia MTV Uutisille.

Katso kuvia alla.

​​​​​​​

Vaasan kaupungin viheryksikön työnjohtaja Jarmo Latvalan mukaan tilanne on korjattu. Paikalla käyneen työnjohtajan mukaan kovan tuulen lennättämät suojapellit ovat ainoa epäsiisti asia paikalla.

– Ne on korjattu siistiin pinoon ja haetaan pois sieltä kuorma-autolla. Ne suojapellit ovat sinänsä hieman soveltumattomia. Vaikka niiden päälle laittaisi painoja, niin kova tuuli heittelee niitä ympäriinsä, Latvala sanoo.

– Meillä on sellainen käytäntö, että kaivamme kesällä yhden pitkän haudan, jota sitten täytetään sen mukaan, kun eläinvainajia tulee. Joku on nyt sitten ymmärtänyt ehkä tämän väärin, niin, että siellä olisi törkyistä.

Latvala kertoo, että viime viikolla kaksi miestä on ollut paikalla lehtipuhaltimien ja haravoiden kanssa siivoamassa alueen.

Työnjohtaja muistuttaa, että pieneläinten hautausmaan sääntöjen mukaan on jokaisen oma velvollisuus hoitaa rakkaan lemmikkinsä hautapaikka.

– Sillehän me emme voi mitään, että eläimen haudalle tuodaan hautakynttilöitä, jotka sitten palavat loppuun, eivätkä ihmiset käy keräämässä niitä pois. Ne lentelevät tuulen mukana siellä sitten.

– Hautapaikat ovat hautaajien vastuulla. Me huolehdimme parkkipaikasta ja alueen nurmikoista.

Lue myös:

    Uusimmat