SHL:n pudotuspeleissä hienoja ottelupareja – toissa kevään finalistit iskevät heti yhteen

SHL:n kaikkien aikojen parhaat suomalaiset – Ruotsin C More -tiimi teki valintansa 4:00
Yllätyksiltäkään ei vältytty, kun C Moren Ruotsin kiekkotiimi valitsi kaikkien aikojen parhaat SHL:ssä ja Elitserienissä pelanneet suomalaiset.

Ruotsin jääkiekkoliiga SHL:ssä runkosarja saatiin lauantaina viimein päätökseen useiden koronaviivytysten jälkeen. Kaikki joukkueet pystyivät kuitenkin pelaamaan täyden sarjaohjelmansa eli 52 ottelua täyteen toisin kuin esimerkiksi SM-liigassa.

Runkosarjavoittoon ylsi kolmatta kertaa Växjö, kakkospaikalle seurahistoriansa parhaalla sijoituksella Rögle ja sitä seuraaville sijoille kauden suuryllättäjä Leksand sekä Skellefteå. Viimeiset suorat puolivälieräpaikat menivät järjestyksessä Luulajalle ja Örebrolle.

Näin ollen tiedossa on jo se, että heti puolivälierissä nähdään todella hienoja sarjoja, kun paikallisvastustajat Skellefteå ja Luulaja kohtaavat Pohjois-Ruotsin derbyssä. Leksand-Örebro-parissa taas molemmat kuuluvat "uusiin" kasvoihin SHL:n huipulla. Örebro on pelannut tasan kerran aiemmin puolivälierissä (2015). Leksandilla toki löytyy 4 mestaruuttakin 1960–70-luvuilta, mutta heidän viimeisin puolivälieräpaikkansa on yli 20 vuoden takaa!

Toissa kevään finaalipari kohtaa jo 1. kierroksella

Växjölle ja Röglelle setvitään vielä puolivälierävastustajat Liigastakin tutun playoffien 1. kierroksen eli kansan kielellä "säälipleijareiden" kautta. Runkosarjassa sijalle seitsemän sijoittunut Frölunda kohtaa kymmenenneksi sijoittuneen Djurgårdenin ja kahdeksas Färjestad kohtaa yhdeksännen eli Malmön.

Pudotuspelien 1. kierros käynnistyy jo maanantai-iltapäivällä, ja puolivälieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Frölunda–Djurgården oli keväällä 2019 vielä SHL:n finaalipari, mutta tänä keväänä jomman kumman pudotuspelit loppuvat lyhyeen. Frölunda on ollut kestomenestyjä SHL:ssä ja vielä selvemmin CHL:ssä, mutta kevätkausi on sujunut mollivoittoisesti Roger Rönnbergin suojateilta.

Suurinta tuskaa on tuottanut maalinteko, joukkueessa ei ole ollut tarpeeksi ratkaisuvoimaa ja pudotuspeleissä sankarin viitta olisi nyt tarjolla. Lisäharmia tuo kapteeni Joel Lundqvistin loukkaantuminen, joka pitänee hänet varmuudella sivussa ainakin koko ensimmäisen kierroksen.

Djurgårdenillakin on ollut omat loukkaantumishuolensa. Muun muassa kapteeni Jacob Josefsonin kausi on jo päättynyt aivotärähdykseen. Penkin takana Robert Ohlsson luotsaa joukkuetta tällä erää viimeistä kevättä ja siirtyy sitten Skellefteån leipiin.

Färjestadin paketti kunnossa

Myös Djurgården on viimeistellyt kehnosti ja se lienee joukkueen akilleen kantapää. Miniottelusarjasta voi muodostua hyvä ja tiivistunnelmainen, todennäköisesti varsin vähämaalinen. Kokonaisuutena vaakakuppi kallistuu niukasti Frölundan puolelle, mutta Djurgårdenillakin on ehdottomasti mahdollisuutensa.

Färjestad-Malmö-parissa lähtöasetelma on selkeämpi. Odotuksiin nähden toistaiseksi vaisusti pelannut Färjestad on parantanut otteitaan runkosarjan loppua kohden ja lähtee suosikkina sarjaan. Materiaaliltaan Färjestadilla löytyy enemmän leveyttä erityisesti hyökkäyspäässä. Puolustuskin on mallillaan pakkien pistekuninkaan Jesse Virtasen johdolla. Runkosarjan viimeisellä viikolla Färjestadissa tapahtui erikoinen operaatio, kun joukkue vapautti yllättäen molemmat apuvalmentajat tehtävästään. Johan Pennerborn sai jatkaa vastuuvalmentajana, mutta Pelle Prestberg ja Thomas Rhodin nostettiin Peter Popovicin ja Gereon Dahlgrenin tilalle.

Malmö voi olla tässä vaiheessa kautta jo tyytyväinen, sillä joukkue oli vielä syksyllä pitkään jopa karsintaviivan huonommalla puolella. Keväällä Malmö on pelannut paljon ja tiiviissä tahdissa aiempien koronataukojensa vuoksi. Lukosta tutut Westerholmin kaksoset ovat nousseet SHL-tasollakin johtotähdiksi, ja puolustuksesta löytyy mm. KHL:stä tuttuja nimiä, kuten Jesper Jensen, Oliver Lauridsen ja Patrik Hersley.

Kokonaisuutta katsottaessa Malmön takki lienee kuitenkin tyhjä, ja joukkue voi todellakin pelata täysin paineettomasti. Jos Färjestad kestää ennakkosuosikin paineet, sen pitäisi edetä sarjasta jatkoon, ja joukkue voisi ottaa myös puolivälierissä kevään mustan hevosen roolin.

SHL-playoffien 1. kierros käynnistyy maanantaina 5.4. ja sarjan kaikki ottelut näkyvät seuraavasti vain cmore.fi-suoratoistopalvelussa, selostus ruotsiksi. 

SHL:n pudotuspelien 1. kierros:

ma 5.4. klo 15.55 Djurgården-Frölunda ja Malmö-Färjestad

ke 7.4. klo 19.55 Frölunda-Djurgården ja Färjestad-Malmö

to 8.4. TARVITTAESSA klo 19.55 Frölunda-Djurgården ja Färjestad-Malmö

Lue myös:

    Uusimmat