Huippuvireinen "vihreä ihme" häikäissyt Ruotsin jääkiekkoliigassa – "Jahtaa tosissaan jopa runkosarjavoittoa"

1:17
Örebron Joonas Raskilla kiehahti SHL-ottelussa: roskakorikin sai kyytiä vaihtoaitiossa!

C Moren SHL-selostaja Teppo Laaksonen päivittää kerran kuussa sarjan mielenkiintoisimmat kuulumiset. Tässä artikkelissa keskitytään sarjan yleistilanteeseen näin tammikuun alussa ja toisessa jutussa käydään puolestaan läpi tarkemmin suomalaispelaajien edesottamuksia.

Koronahaasteista huolimatta Ruotsin SHL:ssä on saatu myös runkosarjan jälkimmäinen puolisko hyvään vauhtiin. Ottelumäärissä on edelleen eroja etenkin pisimpään koronatauolla olleen Brynäsin osalta, mutta gävleläisjoukkue tulee pelaamaan tammi-helmikuussa tiiviisti ottaakseen muut kiinni.

Brynäs pelaa myös helmikuun maaottelutauon aikana. Vaikka ottelusiirtoja on edelleen jouduttu tekemään, on ohjelmassa vielä sen verran väljyyttä, että SHL:n runkosarjan on edelleen määrä päättyä alkuperäisen aikataulun mukaisesti 11. maaliskuuta tai viimeistään myöhemmin samalla viikolla. Ero on merkittävä etenkin SM-liigaan, jossa tällä tiedolla runkosarja päättyisi vasta 13. huhtikuuta. 

Runkosarjavoitosta tullaan käymään tiukkaa taistelua luultavasti aina maaliskuun alkupuolelle saakka, mutta silmiinpistävää on edelleen Röglen loistava asema. Jo viime kaudella ängelholmilainen pikkuseura kiilasi runkosarjassa kolmoseksi, mutta koki pelaajamarkkinoilla merkittäviä menetyksiä. Joukkue on kuitenkin näyttänyt epäilijöilleen ja jahtaa tosissaan jopa runkosarjavoittoa.

Röglen kovimman ytimen muodostaa ykkösketju Dennis EverbergSimon RyforsDaniel Zaar sekä pakkipari Eric GelinasMoritz Seider, jotka ovat takoneet pisteistä valtaosan.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Röglen vanavedessä uivat rutinoituneet Frölunda ja Luulaja. Vaikka molemmille on toistaiseksi osunut tällä kaudella myös vaisumpia pelejä enemmän kuin Röglellä, on joukkueiden kokemus nimenomaan playoff-jääkiekosta kuitenkin aivan eri kaliiberia. Nähtäväksi jää tuleeko tämä kääntämään keväällä vaakakupin vielä näiden joukkueiden suuntaan, niin näyttävää ja dynaamista kuin Röglen peli yleensä onkin etenkin hyökkäyssuuntaan.

Onnistuneen muokkauksen tälle kaudelle kokenut Växjö on mustana hevosena vielä yksi runkosarjavoiton tavoittelijoista. Örebro on myös edelleen vahvasti menossa kärkikuusikkoon, mutta runkosarjavoiton suhteen se ei ole tarpeeksi vakuuttava oman pään pelaamisessaan eikä erikoistilanteissa.

Kovaa sijotustaistelua

Edellä mainittujen jälkeen onkin suoria puolivälieräpaikkoja tarjolla enää yksi, ja siitä tullaan käymään hurjaa kamppailua luultavasti päätöskierrokselle saakka. Färjestad, Skellefteå, Djurgården ja Leksand ovat erittäin tiiviissä nipussa sijoilla 6-9.

Puhtaasti pelaajamateriaalin puolesta näkisin tällä hetkellä Skellefteån todennäköisimpänä joukkueena kärkikuusikossa, mutta se ailahtelee liikaa. Färjestad hakee varmasti vielä täsmävahvistusta hyökkäyspäähänsä. Djurgårdenin materiaalin leveys ei ehkä tässä taistossa aivan riitä.

Leksand on ollut toistaiseksi kauden suurin sensaatio Röglen menestyksen ohella. Vaikka joukkue on pitkälti ykkösketjunsa ja muutaman muun pelaajan varassa, se on kuitenkin edelleen kiilaamassa pudotuspeleihin. Edes suora puolivälieräpaikka ei ole täysin mahdoton, mutta "säälipleijareihin" pääsykin olisi jo Leksandin paras saavutus todella pitkään aikaan.

Viimeisenä joukkueena kymmenen parhaan joukkoon on juuri tällä hetkellä menossa Malmö, mutta takapainetta sille antavat kauden isoimmat flopit HV71 ja Linköping sekä Brynäs. HV:n ja Linköpingin meno ei ole kuitenkaan ratkaisevasti parantunut, vaikka muutoksia on tehty, ja tehtäneen jatkossakin niin pelaaja- kuin valmennuspuolelle. Linköpingistä tuli jo sarjan ensimmäinen päävalmentajaa vaihtanut joukkue, kun Bert Robertsson sai lähteä 5. tammikuuta.

Hyviä tuloksia viime peleistä saalistanut Brynäs on juuri tällä hetkellä SHL:n peräpään joukkueista se, joka voi vielä potentiaalisimmin kiilata jopa Malmön ohi ja pudotuspeleihin, mikäli se vain pelaa kauden parasta peliään helmikuun otteluruuhkassa.

Ai niin, ja Oskarshamn. Kauden alkupuolella pudotuspelipaikkoja tavoitellut joukkue hävisi joulu- tammikuussa peräti 16 ottelua putkeen, mikä on myös uusi SHL-ennätys, ja valui samalla pudotuspelien ulkopuolelle. Jos tällä hetkellä pitäisi veikata kahta joukkuetta runkosarjasijoille 13 ja 14 eli karsintoihin pelaamaan keskenään ensi kauden SHL-paikasta, niin esiin nousisi ensimmäisenä juuri Oskarshamnin nimi. Mahalasku on ollut niin kova, että kurssia on vaikea saada enää nousuun. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Toista potentiaalista karsijaa on vielä vaikeampi veikata, mutta juuri tässä kohtaa Linköpingin laiva näyttää olevan eniten tuuliajolla. Valmentajanvaihto ei ole tuonut tuloksellisesti edes "pikavoittoa", vaan takkiin tulee yhä koko ajan ja yhtenäistä pelisysteemiä joukkueella ei yksinkertaisesti ole.

C Morella on luvassa tammikuunkin aikana vielä tukku erittäin mielenkiintoisia tv-otteluita. Mainittakoon muun muassa peräti kaksi Pohjois-Ruotsin derbyä Luulajan ja Skellefteån välillä, klassikkokohtaaminen Färjestad-Frölunda sekä tietysti runkosarjavoittoa hamuavan Röglen pelit.

SHL:n tammikuun loput Suomeksi selostettavat tv-ottelut C Moren kanavilla:

to 14.1. klo 20 Växjö-Rögle
la 16.1. klo 19 Färjestad-Frölunda
ti 19.1. klo 20 Luulaja-Skellefteå
to 21.1. klo 20 Djurgården-Rögle
la 23.1. klo 19 Växjö-Brynäs
to 28.1. klo 20 Oskarshamn-Leksand
la 30.1. klo 19 Färjestad-Örebro
su 31.1. klo 18.30 Skellefteå-Luulaja

Lisäottelut vain cmore.fi suoratoistopalvelussa (selostus ruotsiksi)

ti 12.1. klo 20 Rögle-Leksand ja Luulaja-Linköping
to 14.1. klo 20 Skellefteå-Frölunda ja Linköping-Leksand
la 16.1. klo 16.15 Linköping-Oskarshamn ja klo 19 Leksand-Växjö
ti 19.1. klo 20 Frölunda-Linköping ja Rögle-Djurgården
to 21.1. klo 20 Luulaja-Växjö ja Färjestad-Malmö
su 24.1. klo 16 Malmö-Luulaja
ti 26.1. klo 20 Brynäs-Linköping ja Växjö-Örebro
to 28.1. klo 20 Örebro-Luulaja ja HV71-Växjö

Huom! Muutokset ja lisäykset hyvin mahdollisia koronatilanteesta johtuen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja