Shirly Karvinen suoritti elämäänsä vuosien ajan – Selviytyjät herätti tutkailemaan omaa vointia: "Alkuun se oli jopa epämiellyttävää"

Selviytyjät opetti Shirly Karvista pysähtymään elämässä. 

Juontaja ja vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen on yksi tuoreen Nelosen SelviytyjätSuomi -kauden kisaajista. Kokemus oli hänelle vähintäänkin mieleenpainuva. 

– Selviytyjät oli ikimuistoinen reissu hyvässä ja pahassa. Se oli samaan aikaan elämäni paras, mutta samalla myös järkyttävin kokemus, Karvinen kertoo MTV Uutisille.

Radiojuontajana työskentelevälle Karviselle teki sanojensa mukaan hyvää irrottautua somemaailmasta hetkellisesti täysin.

– Oli aivan ihanaa, kun sain antaa puhelimeni pois. Toki olisin halunnut laittaa läheisilleni viestejä, että älkää unohtako minua. Ilman somea, sähköpostia tai puheluita oleminen oli kuitenkin ihanaa ja rakastin sitä, ettei tarvinnut olla yhtään läsnä tässä maailmassa. Sain uppoutua omaan päähäni ja tutkiskella mitä itselle kuuluu ja miltä tuntuu.

Erityisesti Karvinen pohti elämän peruskysymyksiä. Sitä, mikä on aidosti tärkeää ja mikä puolestaan ei.

– Ei saarella ollut ikävä omia vaatteita, bileitä tai työasiaoita. Pintaan nousivat läheiset, rakkaat ja ystävät. Totta kai rakastan työtäni, mutta ikävöin niitä elämän yksinkertaisimpia asioita.

Pysähtyminen ja oman itsensä kohtaaminen henkisellä tasolla ei ollut kuitenkaan niin yksinkertaista kuin luulisi.  

– Alkuun se oli jopa epämiellyttävää. Olen niin tottunut siihen, että painetaan täysillä eteenpäin. Kun opin käsittelemään ja hyväksymään päähäni tulevia ajatuksia, se teki hyvää.

Reissusta Karviselle jäikin käteen ymmärrys siitä, miten tärkeää on käsitellä asioita ja omaa oloaan läpi.

– Elämässä on todella helppo mennä eteenpäin ja ohittaa itsensä. Kotona olen koko ajan luuri kädessä tai menossa johonkin. Asiat olivat menneet jo vuosia niin. Ymmärsin, etten halua hukata itseäni uudestaan ja on todella tärkeää maadoittaa itseään.

Karvinen korostaakin sitä, kuinka tärkeää omasta mielenterveydestä huolehtiminen on. Itsestäänselvyys se ei ole.

– Olen aina pitänyt terapiaa todella tärkeänä, mutta Selviytyjien jälkeen henkisen hyvinvoinnin tärkeys nousi vielä tietoisemmaksi. Jos en itse muista kysyä omassa arjessa ”mitä kuuluu”, niin viimeistään terapeutti kysyy. Omasta pääkopasta täytyy pitää huolta.

Karvinen kannustaakin ihmisiä pysähtymään ja olemaan hetkittäin ihan yksikseen, ilman somea ja tai puhelimia.

– Maailmassa ei tarvitse periaatteessa olla ikinä yksin, kun on puhelimet ja internet. Sen eteen on nähtävä vähän vaivaa.

Kesän kohokohta on Karvisen mukaan jatkanut Selviytyjistä tuttua linjaa – rauhoittumista ja oman olon tutkailua.

– Olin neljä viikkoa kesälomalla, nukuin ensimmäiset kaksi viikkoa. Kaikista parasta oli se, kun olin Pirkanmaalla kesämökillä monta päivää ilman puhelinta. Pääsin uppoutumaan samalla tavalla omaan kuplaani ja oleskelemaan luonnossa ja pysähtymään. Se oli kesän paras juttu.

Lue myös:

    Uusimmat