Sheronin, 50, rinnassa sykkivä "ex-sotilaan" sydän toi mukanaan outoja oireita: "Sain hänen mielihalunsa"

Brittiläinaisen elämä pelastui elinsiirron ansiosta, mutta nyt hän väittää uuden rinnassa sykkivän sydämen tuoneen mukanaan omituisia sivuoireita, kertovat Sunday Mecury sekä Daily Mail.

VIDEO: Vauva syntyi sydän kehon ulkopuolella.

Vuonna 2011 Sheron Williamson, 50, oli juuri palannut juoksulenkiltään, kun hän alkoi voida pahoin. Naisen jalat tärisivät, ja hän alkoi oksentaa. Sheron pääsi kuitenkin omin voimin sairaalaan.

– Siellä sanottiin, että minulla on vain 12 päivää elinaikaa, Sheron kertoi Sunday Mecurylle.

Sheronilla diagnosoitiin sydänlihastulehdus eli myokardiitti, joka johtuu useimmiten viruksista. Sydänlihastulehdusta hoidetaan tulehduskipulääkkeillä. Koska Sheronin kohdalla ilmeni myös sydämen rytmihäiriöitä, hänelle tehtiin kaksi kirurgista leikkausta.

Leikkauksen jälkeen kävi jotain odottamatonta: sairaalasängyssä maannut Sheron menetti valtavasti verta ja hänen sydämensä pysähtyi.

Elinluovuttaja löydettiin nopeasti 

Lääkärien onnistui pelastaa Sheron tällä kertaa, mutta jatkoa varten nainen tarvitsisi uuden sydämen. Hänet laitettiin elinsiirtojonoon. Kuin ihmeen kaupalla Sheronille löydettiin sopiva luovuttaja vain neljä päivää myöhemmin.

– Minulle ei kerrottu juurikaan sydämen luovuttaneesta miehestä. Hänen sanottiin olevan 38-vuotias kahden lapsen isä, Sheron sanoi.

Huhuja kuitenkin liikkui: puhuttiin, että sydän olisi kuullut Irakin sodassa kuolleelle sotilaalle.

Olutta teki mieli, mutta se ei maistunutkaan

Pian herättyään elinsiirtoleikkauksesta Sheron huomasi itsessään jotain outoa.

– Herätessäni näin itsestäni lähtevät johdot – ja ainoa asia, minkä haistoin, oli märät villasukat, Sheron luonnehti.

– Ilmeisesti olin huutanut tahtovani olutta. Se oli ainoa asia, mistä puhuin.

Sairaalassa vieraillut perheenjäsen vastasi toiveeseen ja toi Sheronille tämän kaipaamaa mallasjuomaa. Maistettuaan sitä Sheron kuitenkin sylki juoman ulos – hän ei ollut koskaan pitänyt oluesta, eikä asia ollut muuttunut elinsiirron jälkeen.

– Ken tietää. Ehkä se (oluen himo) johtui sotilaan sydämestä rinnastani. Sain hänen mielihalunsa, Sheron mietti.

Märkien villasukkien hajun Sheron väittää pistäneen nenäänsä vielä vuosi leikkauksen jälkeen.

Oudot oireet eivät poista kiitollisuutta 

Ei ole varmuutta, oliko kyseinen luovuttaja todella entinen sotilas – saati voiko elinsiirto vaikuttaa ihmisen mielihaluihin.

Sheron on joka tapauksessa kiitollinen uudesta sydämestään, jonka ansiosta hän on saanut nähdä tapauksen aikaan 14-vuotiaan tyttärensä kasvavan. Äitinsä kokemuksista motivoitunut tytär ryhtyi opiskelemaan terveydenhoitoalaa ja haluaa erikoistua nimenomaan sydänterveyteen.

Sheron itse puhuu nykyisin kokemuksistaan ja rohkaisee ihmisiä elinluovutukseen.

Lue myös:

    Uusimmat