Mainos

Sharonin puhe herättää kohua

Maailmalla ollaan oltu yllättyneitä Israelin pääministerin Arielin Sharonin eilisestä puheesta, jossa hän kutsui ensimmäisen kerran armeijansa läsnäoloa Länsirannalla ja Gazassa miehitykseksi.

Sharonin mukaan miehitys on hirvittävä asia sekä ihmisille että maan taloudelle, eikä tilanne voi jatkua loputtomiin. Pääministeri on tähän asti puolustanut tiukasti Länsirannan ja Gazan juutalaissiirtokuntia ja kutsunut alueita esi-isien maiksi.

Israelin pääministerin Sharonin ja palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin pitkään odotettua tapaamispäivää ei ole vieläkään lyöty lukkoon, kertoivat israelilaiset ja palestiinalaiset lähteet tänään.

Nimettömänä pysyneet palestiinalaiset virkamiehet arvelivat, että kokous pidetään mahdollisesti ylihuomenna eikä huomenna, kuten aiemmin ilmoitettiin. Pääministereiden on määrä keskustella tiekartaksi kutsutusta rauhansuunnitelmasta.

Lähi-idässä valmistaudutaan Yhdysvaltain johdolla pidettävään rauhankokoukseen, joka järjestettäneen ensi viikon loppupuolella Jordaniassa. Palestiinalaistietojen mukaan presidentti George W. Bush suunnittelee pitävänsä silloin kaksi erillistä huippukokousta.

Sharon puolusti tiekarttaa puoluetovereilleen maanantai-iltana ja puhui poikkeuksellisen suorin sanoin palestiinalaisalueiden "miehityksestä", joka ei voi Sharonin mukaan jatkua loputtomiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.