Mainos

Sharon saattaa hienosäätää Gaza-suunnitelmaansa

Israelin pääministeri Ariel Sharon saattaa muuttaa Gaza-suunnitelmaansa, jonka enemmistö torjui Likud-puolueen jäsenäänestyksessä viikonvaihteessa.

Sharon sanoi tavatessaan tänään Likud-puolueen kansanedustajia, että hän ehkä tekee muutoksia Gaza-suunnitelmaan, kertoi varapääministeri Ehud Olmert Israelin radion haastattelussa. Tarkempaa tietoa suunnitelmaan kaavailluista muutoksista ei ole.

Olmertin mukaan Sharon oli sanonut, että hallitus esittäisi suunnitelman "joka ei ehkä ole täysin entisenlainen, jotta asiassa päästään eteenpäin".

Sharon on aiemmin ilmoittanut, että Gazan kaistalla palestiinalaisalueilla olevat juutalaiset siirtokunnat tyhjennetään, mutta Länsirannan suuret siirtokunnat liitetään Israelin alueisiin.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on asettunut tukemaan Sharonin suunnitelmaa.

Sharon harkitsee Netanyahun erottamista?

Israelin pääministerin kerrotaan harkitsevan valtiovarainministeri Benjamin Netanyahun erottamista.

Sharon on pöyristynyt siitä, ettei Netanyahu ole antanut täyttä tukeaan pääministerin Gaza-suunnitelmalle. Asiasta kertoivat poliittiset lähteet tänään.

Lähteiden mukaan Sharonin on vaikea hyväksyä sitä, että Netanyahu kannatti vain laimeasti siirtokuntien purkamista Gazana alueelta. Lisäksi monien valtiovarainministerin tukijoiden kerrottiin kampanjoineen suunnitelmaa vastaan.

Sharonin mielestä Netanyahu olisi voinut olla aktiivisempi, jotta tämän taustajoukot olisivat äänestäneet kyllä sunnuntain äänestyksessä.

Joidenkin tietojen mukaan Sharon saattaa hautoa myös ministerinsalkkujen kierrättämistä. Netanyahun edustajan mukaan valtiovarainministeriä ei voida syrjäyttää, koska se aiheuttaisi liikaa epävakautta talousmarkkinoilla.

Sharon itse selvisi helposti Israelin parlamentin, knessetin, epäluottamuslauseäänestyksestä illalla. Epäluottamuslausetta olivat esittäneet arabi- ja vasemmistopuolueet, joiden mukaan hallitus on epäonnistunut "sekä sosioekonomisesti että diplomaattisesti". Sharon sai parlamentin luottamuksen äänin 62-46.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.