Mainos

Sharon patisti palestiinalaisia hyväksymään tiekartan

Israelin pääministeri uhkaa palestiinalaisia "yksipuolisilla toimilla", mikäli nämä eivät suostu Israelin vaatimuksiin. Sharonin mukaan tiekartta-suunnitelma on ainoa tie rauhaan.

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi tänään merkittävässä linjapuheessaan, että Israel ryhtyy yksipuolisiin toimiin, jos palestiinalaiset eivät toteuta omaa osuuttaan kansainvälisessä tiekartan nimellä tunnetussa rauhansuunnitelmassa.

Sharonin mielestä tiekartta on paras tapa saavuttaa rauha Lähi-idässä, mutta samalla hän totesi, että Israel ryhtyy tarvittaessa toimiin jo tulevina kuukausina.

-Haluamme edetä nopeasti tiekartan toteuttamisessa kohti todellista rauhaa, Sharon painotti.

Sharonin mukaan yksipuolisesti toteutettava "irtaantumissuunnitelma" pitäisi sisällään mm. israelilaisjoukkojen ja juutalaisten siirtokuntien uudelleensijoittelun niin, että yhä harvempi israelilainen joutuu olemaan lähellä palestiinalaisten asutuskeskuksia.

-Jos palestiinalaiset yhä tulevina kuukausina eivät aio toteuttaa omaa osuuttaan tiekartasta, Israel aloittaa yksipuoliset turvallisuustoimet irtaantumiselle, hän sanoi.

Sharon kertoi samalla, että Israel nopeuttaa Länsirannalle pystytettävän ns. turva-aidan rakentamista.

-Turva-aidan nopea valmistuminen mahdollistaisi sen, että Israelin turvallisuusjoukot voisivat raivata tiesulut ja helpottaa niiden palestiinalaisten elämää, jotka eivät ole osallisia terrorismissa.

Sharon puhui tänään vuosittaisessa turvallisuuskonferenssissa Herzliyassa Israelissa.

Palestiinalaiset torjuivat linjapuheen tuoreeltaan

Palestiinalaiset torjuivat tuoreeltaan Sharonin esityksen. Palestiinalaisten pääneuvottelijan mukaan esitys ei muodosta pohjaa rauhalle.

-Tällä yksipuolisella lähestymistavalla Israel saa aikaan rauhan israelilaisten kanssa, ei palestiinalaisten, Saeb Erekat sanoi.

Myös ministeri Nabil Shaath torjui esityksen. Hänen mukaansa osapuolten pitäisi pitää kiinni tiekartta-suunnitelmasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.