Mainos

Sharon hengittää jo omin voimin

Lääkärit ovat herätelleet pääministeri Ariel Sharonia tänään syvästä nukutuksesta. Sharon hengittää jo omin voimin ja on liikuttanut oikeata käsivarttaan ja jalkaansa neurologisissa kokeissa.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on liikuttanut oikeanpuoleista käsivarttaan ja jalkaansa neurologissa kokeissa. Hän myös hengittää omin voimin.

Sharonia ryhdyttiin aamulla herättämään syvästä nukutuksesta vaikeiden aivoleikkausten jälkeen. Häntä on pidetty tajuttomana torstaina ja perjantaina tehtyjen laajojen leikkausten jälkeen, jotta hänen aivonsa voisivat levätä.

Sharonia pidetään edelleen varmuuden vuoksi hengityskoneessa. Hengitys on ensimmäinen merkki aivotoiminnasta sen jälkeen, kun Sharon sai vakavan aivoverenvuodon viime keskiviikkona.

Kirurgien mukaan Sharonin aivoihin mahdollisesti tulleet vahingot selviävät vasta useiden päivien päästä.

Sharonin terveys romahti nopeasti

- Hän ei tule jatkamaan pääministerin tehtävissä, kirurgi Jose Cohen sanoi aiemmin Jerusalem Post-lehdelle tarkasteltuaan Sharonin tuoreimman aivokuvauksen tuloksia.

- Ehkä hän kuitenkin pystyy ymmärtämään ja puhumaan.

Sharonia hoitavan sairaalan johtaja Shlomo Mor-Josef kertoi eilen, että tuorein aivokuvaus osoitti parantumista ja aivojen turvotuksen vähenemistä aivoverenvuodon jälkeen. Verenpaine ja pulssi olivat normaalin rajoissa eikä kuumetta ollut.

Lääkärit ovat varoittaneet, ettei Sharonin tila kestä maan johtamiseen liittyvää stressiä. Virallisesti Sharon on vain väliaikaisesti kykenemätön hoitamaan virkaansa, ja hänen tehtäviään hoitaa nyt varapääministeri Ehud Olmert.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 09.01.2006)

Ariel Sharonia kiitellään Israelissa valtion puolustajana.

(Huomenta Suomen uutiset 09.01.2006)

Palestiinlaisalueilla Sharonia ei säälitä - päinvastoin.

(Huomenta Suomen uutiset 09.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.