Sharon harkitsee palestiinalaisvankien vapauttamista

Israelin pääministeri Ariel Sharon harkitsee useiden satojen palestiinalaisvankien vapauttamista edistääkseen Lähi-idän rauhansuunnitelman toteutumista, israelilaiset diplomaattilähteet kertoivat tänään.

Sharon on myös määrä tavata palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas ensi viikon alussa, ennen kuin molemmat pääministerit matkustavat vuorollaan Yhdysvaltoihin.

Israelin vankiloissa on 6000 kansannousun aikana vangittua palestiinalaista, joiden vapauttamista palestiinalaisjohto on vaatinut. Yhdysvallat on varauksellisesti tukenut palestiinalaisvaatimusta.

Israel on aiemmin suostunut muutamien satojen "lieviin rikkomuksiin" syyllistyneiden palestiinalaisten vapauttamiseen. Armahdus ei koske kahden palestiinalaisten äärijärjestön Hamasin ja Islamilaisen jihadin jäseniä.

Nyt vapautusta harkitaan niiden vankien osalta, jotka eivät ole suoraan osallisia terrori-iskuihin, nimettöminä pysyttelevät diplomaattilähteet kertoivat uutistoimisto Reutersille. Kyse olisi Sharonin "hyväntahdon eleestä".

(MTV3-Reuter-AFP-STT)

Lue myös:

    Uusimmat