Mainos

Sevillan huippukokous päättyy tänään

Sevillan EU-huippukokous päättyy tänään EU-maiden johtajien ja hakijamaiden pääministerien lounastapaamiseen.

Hakijamaiden on määrä saada rauhoittava viesti siitä, että EU aikoo sisäisistä riidoistaan huolimatta pitää kiinni neuvottelujen aikatauluista.

Lisäksi kokouksessa kuullaan raportti EU:n tulevaisuuskonventin edistymisestä sen puheenjohtajalta, Valéry Giscard d'Estaingilta.

Isäntämaan Espanjan huomio kiinnittynee pikemminkin jalkapalloon, sillä Espanja kamppailee aamulla jatkopaikasta MM-kisoissa odottamattoman hyvin menestynyttä Etelä-Koreaa vastaan.

Kokouksen päätökset näyttivät eilen syntyvän kohtuullisen sovinnollisessa hengessä, eikä toimista laittoman maahanmuuton torjumiseksi tullut Sevillassa suurempaa kiistaa sen jälkeen, kun Espanja muotoili ehdotustaan uusiksi.

Suurin erimielisyys Sevillassa koski varsin teknistä kysymystä eli sitä, olisiko valmistelutyön tehostamiseksi syytä muodostaa kaksi erillistä ulkoministerikokouksen kokoonpanoa. Suomella ei ole asiaan jyrkkää kantaa, mutta suomalaiset ovat ruotsalaisten kanssa sitäkin painokkaammin korostaneet, ettei huippukokouksia saisi järjestää juhannuksena. Kreikka on kaavaillut kokousta juhannukseksi myös ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.