Mainos

Seurakunnan vaihtaminen yksinkertaistuu

Seurakunnasta eroamista ja siihen liittymistä helpotetaan. Tänään annetun uuden asetuksen mukaan ilmoitus seurakunnasta eroamisesta voidaan tehdä missä tahansa maistraatissa. Vuodesta 1922 on ollut käytössä menettely, jonka mukaan ilmoitus tulee tehdä sille uskontokunnalle, josta aikoo erota tai sille väestörekisterin pitäjälle, mihin aikoo siirtyä.

Eroilmoitus täytyy yhä tehdä henkilökohtaisesti, ja se tulee voimaan kuukauden harkinta-ajan jälkeen. Samalla säädetään, että henkilö ei voi enää erota toisesta uskontokunnasta pelkästään liittymällä evankelis-luterilaiseen tai ortodoksiseen seurakuntaan. Muutoksen jälkeen eroaminen ja liittyminen tapahtuu samalla tavalla uskontokunnasta riippumatta.

Uuden säädöksen mukaan seurakunnasta täytyy erota ennen kuin voi liittyä toiseen. Samalla kirjoitetaan todistus siitä, että hakija ei kuulu muuhun seurakuntaan. Useampaan kuin yhteen seurakuntaan kuuluminen on edelleen kielletty.

Asetus tulee voimaan lokakuun alussa. Se liittyy tuolloin voimaan tulevaan uuteen väestörekisterilakiin, joka siirtää väestökirjanpidon kokonaan maistraateille. Lainmuutoksen jälkeen evankelis-luterilaiset ja ortodoksiset seurakunnat eivät toimi enää erillisinä väestökirjanpitäjinä maistraattien rinnalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.