Seuraa näitä asioita Huuhkajien pelaamisessa historiallisessa EM-ottelussa!

3:40
Videolla MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini ennakoi Huuhkajien EM-lohkoa.

Näiden kolmen osa-alueen on oltava Suomen jalkapallomaajoukkueella optimaalisessa kunnossa Tanskaa vastaan, mikäli Markku Kanervan miehistö aikoo venyä pisteille, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen Kööpenhaminasta. 

1. Maalivahtipeli

Euroopan kärkivahtien joukkoon kuuluva Lukas Hradecky on monellakin tapaa tänään paljon vartijana. 31-vuotiaan turkulaislähtöisen tähtimaalivahdin on kyettävä paraatipelastuksiin Tanskan väkevän paineen alla.

Hradecky on ollut urallaan pääsääntöisesti kerrassaan erinomainen Huuhkajien riveissä, joten kovalta kilpailijalta on lupa odottaa vahvaa iltapuhdetta myös Kööpenhaminassa. Hradecky on tärkeä lenkki myös joukkueen pelin käynnistäjänä: hän avaa hyökkäykset tarvittaessa tarkasti ja terävästi.

2. Viiden alakerta

Huuhkajat pyrkinee tukkimaan keskialueen käytännössä neljällä pelaajalla, sillä todennäköisesti Teemu Pukin alapuolella pelaava Robin Lod tukee keskikentän kolmikkoa uurastamalla laajalla säteellä. Päävalmentaja Markku Kanervan ajatuksena on, että vaarallisen Tanskan pelaaminen on ohjattava laitaan, jotta tiloja ei syntyisi puolustuslinjan eteen - saati taakse.

Isäntäjoukkueen hyökkäysosastolle on tarjolla useita monipuolisia ja laadukkaita vaihtoehtoja, joten viiden miehen puolustuslinja joutuu nyt hurjaan testiin - jokaisen on venyttävä.

3. Positiiviset tilanteenvaihdot

Glen Kamara on Huuhkajien keskialueen keuhkot. Vierasjoukkueen parhaat maalintekopaikat tulevat mitä todennäköisimmin vastahyökkäyksistä, joten Kamaran kaltaisen pallorosvon merkitys sen kuin korostuu entisestään. Tanska tullee pitämään kamppailussa selkeästi Suomea enemmän pelivälinettä hallussaan.

Se tarkoittaa sitä, että Kamaran täytyy pallonriistojen jälkeen käynnistää hyökkäykset nopeasti, mikäli peli sitä kutsuu. 25-vuotias Glasgow Rangersin pelintekijän on myös rauhoitettava ryhmänsä pallollista pelaamista ja esiteltävä linjoja murtavia tempokuljetuksiaan. Kamara osaa ruokkia Lodin ohella taidokkaasti Teemu Pukkia oivaltavilla pystysyötöillään. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja