Serie A:ssa loistanut Huuhkajat-vahti saa odotetun näyttöpaikan Kreikka-ottelussa? "Siihen tartutaan ilolla ja nautinnolla"

Jesse Joronen luottaa Huuhkajien liitoon Kreikka-ottelussa:"Lähdetään samalla mentaliteetilla kuin aikaisempiin peleihin" 4:17
Videolla Jesse Joronen kertoo ajatuksiaan Kreikka-ottelusta ja Serie A:sta.

EM-kisoihin valmistautumisen aloittavan Suomen jalkapallomaajoukkueen ei tarvitse kantaa tulevaisuudessa huolta maalivahtipelistä. EM-karsinnoissa täyden torjuntavastuun kantanut Lukas Hradecky lukeutuu Bundesliigan parhaisiin maalivahteihin, mutta Jesse Joronen varmistaa, ettei taso putoa Leverkusen-vahdin takana.

Vaikka kilpailu pelipaikasta on jatkuvaa, maajoukkueen maalivahtikolmikko on antanut julkisuudessa toisilleen tukea vuolaasti. Hradeckya ja Jorosta sparrannut Anssi Jaakkola pelaa niin ikään hyvää kautta Englannin Ykkösliigassa Bristol Roversin riveissä.

Joronen vakuuttaa, että karsintojen päätösotteluun Kreikkaa vastaan asennoidutaan tismalleen samalla tavalla kuin aikaisempiinkin - päätavoitteen täyttymisestä huolimatta. 

– Lähdemme otteluun ihan samalla mentaliteetilla kuin kaikkiin muihinkin karsintapeleihin. Olemme valmistautuneet tänään treenaamalla ja käymällä palaverissa läpi vastustajan peliä. Kaikilla on tiedossa, miten hyvin Kreikalla on viimeiset muutamat ottelut menneet. Varmasti erinäköinen joukkue kuin se, jonka kohtasimme viime kerralla (Tampereella syyskuussa), Joronen sanoo MTV Urheilulle Ateenassa.

– Tulee tiukka kamppailu, mutta meillä on hyvä liito käynnissä, se varmasti auttaa.

– Lähtökohtaisesti pelaajat eivät matemaattisia mahdollisuuksia hirveästi mieti. Pelaajat keskittyvät vain voittamaan peliä. Sen jälkeen katsotaan, mihin meidät laitetaan.

26-vuotias Joronen siirtyi tälle kaudelle FC Kööpenhaminasta Italian Serie A -seura Brescian riveihin. Joronen on ollut alkukaudella yksi sarjan parhaita maalivahteja, vaikka joukkue ei ole liikaa pisteitä kerännyt.

– Se on ollut erityisesti nautinnollista tutustua kaikkeen uuteen, ja ylipäätään haastaa itseään. Se kiinnostaa itseäni urheilijana erityisen paljon, Joronen kuvailee alkuaan Italiassa.

Simpeleen Urheilijoiden kasvatti on hyvin todennäköisesti tolppien välissä, kun Huuhkajat päättää EM-karsinnat maanantai-iltana Kreikkaa vastaan Suomen aikaa kello 21.45.

– Kuten kaikki maaottelut, ne ovat aina näyttöpaikkoja. Jos kutsu tolppien väliin käy, siihen tartutaan ilolla ja nautinnolla, Joronen ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat