Mainos

Sergejev neuvotteli rauhasta Dagestanissa

Kahdeksan venäläissotilasta sai surmansa ja 20 haavoittui tänään yrittäessään vallata Tandon kylän muslimikapinallisilta Etelä-Dagestanin Botlihin alueella, kertoi Venäjän sisäministeriön edustaja. Muslimisissien tiedottajan mukaan taistelussa sai surmansa 60 venäläistä sotilasta.

Samaan aikaan Venäjän puolustus- ja sisäministerit Igor Sergejev (kuvassa) ja Vladimir Rushailo keskustelivat Dagestanin turvallisuusneuvoston kanssa selkkauksen ratkaisusta. Turvallisuusneuvosto on valmistanut suunnitelman, jolla kapinallisten käsiin joutuneet kylät Botlihin alueella saadaan vapautettua. -Tilanne Botlihissa on hallittavissa. Työskentelemme suunnitelman mukaisesti ja toivon sen tuovan pian oikeita tuloksia, Sergejev sanoi saapuessaan Dagestaniin.

Nimeltä mainitsemattomat Venäjän sisäministeriön virkamiehet myönsivät kuitenkin yksityisesti uutistoimisto Interfaxille, että Dagestanin taistelut voivat kestää kuukausia. Venäjä lähetti viime yönä lisävahvistuksia Dagestanissa jo oleville joukoille. Venäläisjoukot jatkoivat tänään jo 12. päivää iskujaan sissejä vastaan, kertoi uutistoimisto Interfax. Viranomaiset kertoivat lisäksi onnistuneensa estämään tshetsheenitaistelijoiden pääsyn Dagestaniin. Tshetsheenit ovat auttaneet muslimikapinallisia näiden taistelussa Venäjän hallintoa vastaan.

Konflikti alkoi kaksi viikkoa sitten, kun muslimikapinalliset valtasivat useita vuoristokyliä Dagestanin eteläosassa. Valtaamista seuranneiden taistelujen vuoksi noin 10 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan ja hakemaan turvaa tasavallan länsiosasta. Dagestan on yksi Venäjän köyhimmistä tasavalloista. Virallisten tietojen mukaan noin 25 prosenttia Dagestanin 2-miljoonaisesta kansasta on työttömänä ja noin 80 prosenttia asukkaista elää köyhyysrajan alapuolella.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.