Mainos

Serbian poliisi perääntyi mielenosoittajien edessä

Tuhannet opiskelijat ja Serbian hallitusta vastustavat mielenosoittajat aloittivat aamuyöllä uudelleen protestimarssinsa kaupungin kaduilla. Kadut täyttyivät myös lähiseutujen asukkaista sen jälkeen kun poliisi vetäytyi 13 tuntia kestäneestä vartioinnistaan.

Mellakkapoliisit estivät noin 2000 opiskelijaa aloittamasta uudelleen kiellettyjä mielenosoitusmarssejaan. Silminnäkijöiden mukaan poliisi näytti saaneen käskyn vetäytyä karnevaalihenkisten opiskelijoiden edestä. Opiskelijat olivat ilmoittaneet jatkavansa mielenosoituksia vuorokauden ympäri, kunnes poliisit luopuvat mielenosoitusten estämisyrityksistä.

Presidentti Slobodan Milosevicin vaalirikkomuksia vastustava oppositio on järjestänyt mielenosoitustilaisuuksia 53 päivän ajan. Oppositio on Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön tuella vaatinut hallitusta myöntämään kunnallisvaalitappionsa 14 kaupungissa.

Hallitus on myöntänyt opposition voittaneen vain toiseksi suurimmassa kaupungissa Nisissä sekä yhdeksällä Belgradin alueella ja kolmessa maaseutukaupungissa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.