Serbian peruutus voi tuoda Euroviisut Suomeen

Eurovision laulukilpailut järjestetään näillä näkymin toukokuussa Belgradissa alkuperäisen suunnitelman mukaan. Jos viisut jouduttaisiin siirtämään Kosovon itsenäistymisen Serbiassa aiheuttamien tapahtumien takia muualle, saattaisi edellisen vuoden järjestäjämaa Suomi olla yksi vaihtoehto kisajärjestäjäksi.

Belgradissa suurlähetystöihin eilen tehdyt iskut tuomittiin jyrkästi maailmalla. Eurovision laulukilpailun johtoryhmän suomalaisjäsen Kjell Ekholm pitää kuitenkin turhan aikaisena pohtia laulukilpailun mahdollista siirtämistä.

- Täytyy muistaa, että tapahtumat Serbiassa ovat ensireaktiot Kosovon itsenäistymisestä. Niiden perusteella ei kannata tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä.

- Tulevat viikot ovat kriittisiä. Ne näyttävät, mihin suuntaan tilanne lähtee kääntymään. Toivottavasti tilanne rauhoittuu, niin voimme toimia alkuperäisen suunnitelman mukaan, Ekholm sanoo.

Ekholm painottaa, että euroviisujen siirtäminen toiseen maahan on vihoviimeinen vaihtoehto.

- Se olisi niin tolkuttoman suuri urakka. Serbiassa on valmis organisaatio ja järjestelyt ovat jo pitkällä. Mutta se on selvää, että kilpailu on pystyttävä viemään läpi sataprosenttisen turvallisissa olosuhteissa, Ekholm painottaa.

Ekholm sanoo, että edellisen kerran oltiin järjestäjämaan kanssa samanlaisessa tilanteessa vain pari vuotta sitten. Silloin kuohui Ukrainassa.

- Tosin ajankohta oli silloin aikaisempi. Ukrainan ongelmat olivat pinnassa joulu- ja tammikuun aikana, mutta nyt mennään jo helmikuun loppupuolta.

Kun ajatus laulukilpailun siirtämisestä pois Ukrainasta oli hetkellisesti noussut esiin, alkoi vaihtoehtojen pohdinta.

- Tietysti aina nousee esiin se, että mikä on tilanne edellisessä järjestäjämaassa, Ekholm toteaa.

Edellinen järjestäjämaa oli Suomi. Siis jos kisat vedetään pois Serbiasta, niin euroviisut lauletaan toukokuussa toisen kerran peräkkäin Helsingissä?

- Ei, vaan edellinen järjestäjämaa on yksi niistä vaihtoehdoista jotka nousevat esiin, Ekholm toppuuttelee.

- Ja kuten jo sanoin, kokonaisuuteen on vielä aivan liian aikaista ottaa kantaa.

Kari Tapio uhkaa vetäytyä viisuista

Suomen euroviisukarsinnoissa mukana olevaKari Tapio ilmoitti tänään MTV:n Viihdeuutisille, että jos levottomuudet Serbiassa jatkuvat ja jos hänet valitaan Suomen viisuedustajaksi, aikoo hän vetäytyä koko kisasta.

- Olen valmis lähtemään euroviisukilpailuun edustamaan Suomea suoraselkäisenä suomalaisena, mutta jos tämä hässäkkä on päällä, niin vetäydyn välittömästi, Viihdeuutisten haastattelema Kari Tapio kommentoi.

- Inhoan väkivaltaa. Haluan vetäytyä ehdottomasti. Siinä tilanteessa en halua laulaa ääntäkään.

Tapio uskoo, että kovista turvajärjestelyistä huolimatta tilanne voi olla vaarallinen, mikäli asiantilaa ei saada rauhoittumaan.

- Ainahan voi sattua mitä vaan missä vaan. Jos tuo hässäkkä on tuommoinen, niin ei ole mitään järkeä ja fiilinkiä laulaa rakkaudesta tuommoisessa tilanteessa tuommoisessa maassa. Mun mielestä viisut pitäisi siirtää muualle. Selvittäkööt ensin välinsä ja sitten kun oppivat elämään rauhassa, sitten lauletaan rakkaudesta, Tapio jyrähtelee.

Lue myös Viihdeuutisten sivuilta:

Lue myös Viihdeuutisten sivuilta:

Lue myös Viihdeuutisten sivuilta:

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat