Mainos

Serbian parlamentti hyväksyi uuden perustuslain

Serbialle on hyväksytty uusi perustuslaki. Parlamentti hyväksyi yksimielisesti mm. Kosovon olevan erottamaton osa Serbiaa.

Serbian parlamentti hyväksyi myöhään eilen maalle uuden perustuslain, jonka mukaan Kosovo on erottamaton osa Serbiaa. Kaikki paikalla olleet 242 kansanedustajaa äänestivät perustuslain hyväksymisen puolesta.

Parlamentti päätti myös, että perustuslaista järjestetään kansanäänestys 28. ja 29. lokakuuta.

Serbiassa järjestetään ennenaikaiset parlamentti- ja presidentinvaalit sen jälkeen, kun uudesta perustuslaista on pidetty kansanäänestys, sanoi pääministeri Vojislav Kostunica aiemmin eilen. Vaalien päivämäärästä Kostunica ei vielä puhunut mitään, mutta eräiden arvioiden mukaan ne pidettäisiin joulukuussa.

-Meidän on hyväksyttävä perustuslakiluonnos. Sitten meidän on pidettävä kansanäänestys -- sen ja tarvittavien vaalilakien jälkeen voimme edetä kaikilla vallan tasoilla pidettäviin vaaleihin, Kostunica sanoi.

Kosovo osa Serbiaa

Uusi perustuslaki korvaa vanhan, jota ei ole käytännössä enää noudatettu sen jälkeen kun presidentti Slobodan Milosevic joutui luopumaan vallasta vuonna 2000. Uudessa laissa vahvistetaan, että Kosovon maakunta on erottamaton osa Serbiaa.

YK on johtanut Kosovoa siitä lähtien, kun sotilasliitto Nato pakotti Milosevicin vetämään joukkonsa vuonna 1999. Kosovon albaanienemmistö haluaa maakunnasta itsenäistä.

Neuvotteluja Kosovon asemasta on käyty YK:n erityislähettilään Martti Ahtisaaren välityksellä. Ne halutaan saada päätökseen vielä ennen vuodenvaihdetta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.